Erdoğan’ın zamlardan haberi var mı? İmaj tazelemek için ne planlanıyor?

Saray'a giden isimler yapacakları hamleyle "Erdoğan zamlardan habersizdi, haberi olunca derhal müdahale edip kaldırdı, milletini korudu" havası yaratılabileceğini söylüyorlar...

2021'i geride bıraktık. Büyük acılar, bozulan ekonomi, iflas eden dış politika, sağlığın bitişi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin çöküşü ve daha nice badireyi sığdırdık geçtiğimiz bir yıla. 2022 ise 2021'i aratmayacak şekilde başladı. Elektrikten doğalgaza, benzinden vergilere kadar her şeye çok büyük oranda zam geldi. Adeta bir zam yağmuru yaşandı. 2022'nin sabahı bile beklenmeden, gecenin ilk saatlerinde açıklanan zamlar büyük tepki topladı.

Buraya kadar her şey normal olsa da o arada ilginç şeyler yaşandı. Bir grup Saray yandaşı gazeteci unvanlı kişilerden çeşitli paylaşımlar geldi. Güya "yapılan zamlardan Erdoğan'ın haberi yokmuş", "Cumhurbaşkanı sosyal medyada çok iyi şeyler yaparken, üst üste zam açıklaması neden gelmiş" gibi şeyler diyerek Erdoğan'ı kurtarma operasyonuna girişmeye çalıştılar.

Tek soru: Erdoğan'ın haberi olmadan herhangi bir zam yapılabilir mi?

Konu oldukça basit görünüyordu. Ancak sonucu basit bir kurguya uygun değildi. Çünkü yazan Saray yandaşları kendi kendilerine bu gibi hamleler yapamazlar. Onlar için yukarıdan bir talimat gelmeden ya da kimi isimler düğmeye basmadan yazmak mümkün değil. Bu kuşku üzerine Bir Kulis Bir İddia ekibi olarak 2 gündür arayış içinde olduk ve inanılmaz bir kulis bilgisine ulaştık.

ERDOĞAN ZAMLARI GERİ ÇEKEBİLİR Mİ?

Doğrudan Saraya yakın iki isimden öğrendiğimize göre, zamlar açıklandıktan sonra Erdoğan'a giden, süreçten tam haberlerinin olmadığını belirten birkaç yakın kurmayı zamların aşırı oranda olduğunu, büyük tepki gelebileceğini söylüyorlar. Hatta bu durumun fırsata çevrilebileceğini, zamların geri çekilerek yavaş yavaş farklı oranlarla açıklanabileceğini, böylelikle "Erdoğan zamlardan habersizdi, haberi olunca derhal müdahale edip kaldırdı, milletini korudu" havası yaratılabileceğini söylüyorlar. İşte bu nedenle Saray'dan beslenen kimi isimlere öncesinde paylaşım yaptırıyorlar ki Erdoğan zamları geri aldırırsa "biz demiştik" diyebilsinler. Ancak görünen o ki Erdoğan verilen %50'lik asgari ücret artışını birkaç günde çıkarmaya niyetli.

Sonuç ne olursa olsun arada kaynayan troller oluyor...

Etiketler
Saray