Nedir bu okul şarkısı skandalı

KAYDA GEÇSİN MEB’in metazorisiyle ilköğretim öğrencileri için kullanılacak yeni okul şarkısı , ders zilinin bestesi Nil Karaibrahimgil’in ...

KAYDA GEÇSİN

MEB’in metazorisiyle ilköğretim öğrencileri için kullanılacak yeni okul şarkısı , ders zilinin bestesi Nil Karaibrahimgil’in , sözleri Şermin Yaşar’ınmış .

Karaibrahimgil bedava vermiş MEB’e .

Elbette devletin Karaibrahimgil’in ‘bedava’ sına ihtiyacı olmaz .

Sayın Cumhurbaşkanının buyurduğu gibi itibardan tasarruf olmaz hele milli eğitim gibi konularda.

Bedava bulduk diye şarkıya yapışmış olamazlar geriye Erenerler’i AKP’nin kıramama durumu giriyor herhalde . AKP bunu hep yapıyor bu aileye bir zaaf var , geziciydiler vaz geçtiler filan filan (Avninin filanları ) başkası yapsa kıyamet kopar bunlara kızıldeniz açılıyor !

Neymiş bu Erenerler, reklam dünyasının milli eğitime jingle yazar gibi şarkı yaptığı nerede görülmüş tam bir ‘Blatherskite’ yani saçmalığın daniskası . Elbette akıllı yetenekli reklamcıları tenzih ederim konumuz bu berbat şarkı ve MEB’in mal bulmuş mağribi gibi şarkıyı alması .

Nur içinde yatsın Melih Kibar’ın Hababam Sınıfı müziği neredeee, bu saçma sapan kafa ütüleyen şarkı nerede , Melih besteyi yaparken dramatik yanındaki hüznü Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eserinin çocuklardan yana eğitim sistemini önerirken mevcutun eleştirisinin ruhunda yakalamış bir sanatkar besteciydi . Canım arkadaşım ruh çağırırken aramızda ilk sen çağırılan ruh oldun , Yaz’ın (Baltacıgil ) kulakları çınlasın ‘Danne’ nin evinde medyumluk denemelerimiz unutulur mu hiç, Fatoş’un da kulakları çınlasın .

Kusura bakmak yok yeni şarkının ne sözleri ne bestesi iyi değil .

MEB çocuklara zeka taramasından önce keşke bu şarkıyı yaptırmadan bir ‘Yetenek’ taraması yaptırsaydı .

Şarkıyı hiç beğenmedim çünkü herşeyden önce MEB’in ‘Organon’ u buysa yandık !

Ben Çocuğum ‘ Adlı şarkının sözleri şöyle : :

"Aç kapıyı, bekle bizi

Hep beraber gelen biziz

Kol kolayız el eleyiz

Yoldayız biz, gelecek biziz

Soran biziz, bulan biziz

Soru biziz, cevap biziz

Merak edip araştıranDünyaları keşfedeniz

Aç kapıyı, bekle bizi

Hep beraber gelen biziz

Kol kolayız el eleyizYoldayız biz, gelecek biziz

Oyun biziz, müzik biziz

Koşan biziz, duran biziz

Yürekteki rengi bulup

Hep yeniden resmederiz

Aç kapıyı, bekle biziHep beraber gelen biziz

Kol kolayız el eleyiz

Yoldayız biz, gelecek biziz

Tohum biziz, toprak biziz

Güneş biziz, yağmur biziz

Büyüyüp göklere uzanırken

Çiçeklenip açan biziz

Yarınlarsa hep baktığın

Bir umutsa aradığın

O da biziz, o da biziz...”

Sözlerden anlaşılacağı gibi demek her boku bilen çocuklarla karşı karşıyayız , bu kadar çok bilmiş çocuklar neden okula geliyorlar ki , herşeyi olmuşlar zaten , herşey onlar , bunlara öğretmen ataması da lazım değil !

Bence her öğretmene bu cimcime çok bilmiş çocuklardan atayın Nil’in gitarı eşliğinde olsun bitsin .

Çocuk dalkavukluğunu ilk defa şarkı sözlerine dökülmüş görüyorum .

Sözlerin zaten girişi ‘Aç Kapıyı Bezirganbaşı’ gibi .

Okul binası çok bilmişleri bekliyor , bu nasıl eğitim felsefesidir , bu nasıl bir neslin sözcülüğüne soyunmadır bu ne zırvadır uzun uzun yazılmış üstelik .

Ne diyor eğitim bakanımız , yeni öğretmen alımlarını ‘ 4 dil yani : dinleme , okuma konuşma yazma ‘ gibi bir disiplinle , organonla yapacaklarmış arada bir de ABD lafı sıkışmıştı , pek entelektüel oldu .

Anlaşılan MEB şarkıyı da felsefesine uygun olarak ‘Dinleme’ di .

Allah için yandaş ve bu her boku zaten bilen çocuklara uygun öğretmen atamanın yeni 4 kuralı da pek uygun olmuş , ABD bu işin neresinde anlamadım yine mi berbat şarkının kabahati onların !

Yeni atanan öğretmenlere Bakan’ın tenbihleri ise açık :

Dinleme , okuma, konuşma ve yazma diyor , çok iyi değil mi !

İyi dilinizi bir tarafınıza sokun demedi, kibar adam malum 20 sine kadar mı ne kibarlık ve utangaçlığından kadınların yüzüne de bakamamıştı Nagehan sevinç ve sürurla yazmıştı !

MEB’in disiplinine pek yakışmıyor ama zamanın ruhuna uygun bu 4 prensip Nil Karaibrahimgil şarkıları eşliğinde.

Karşımızda okula neden gönderildiği belli olmayan hedefsiz çocuklar var , biz dünyaya meydan okuyan bizde varız diyen gençler isterken hale bakın şu

Şarkıyla düştüğümüz duruma . Çocukları ürün reklamı gibi ele almışlar jingle yapmışlar . Asıl acısı olan suskunluk ve Milli Eğitim Bakanının memnuniyeti .

Bedava olması bu rezaletin mazereti olabilir mi ?

Birde ‘ İleri ‘ Marşını dinleyin düşünün , elinizi vicdanınıza koyun nasıl çocuklar hedefleniyor , lütfen yahu .

…. Yürü bu yol şeref zafer yolu
Karşında bekliyor seni tan yeri
Yürü atıl devir karanlığı
Durma yürü haydi ileri

Varsın gel desin sana
Yeşil gölgeli çamlar
Ninni fısıldayan dereler
Şen.. nağmeler gülen bir bahar

Hayır sakın yolunda kalma sen
Dağlar yıkan gücünle sars her yeri
Atan diyor övün çalış güven
Durma yürü haydi ileri

Besteci Faik Canselen, henüz Musiki Muallim Mektebi'nde 17 yaşındaki bir öğrenci iken meydan okuyan sözleri okulun edebiyat öğretmeni Celal Emrem'e ait olan bu marşı bestelemiş .

Elinde gitar Dove sabunlarına aşk baladları söyleyip Hürriyette cici kız köşe yazıları yazarken değil, sahi nedir bu AKP’nin ‘Erener ‘ saplantıları , hep varlar daima her koşulda aile boyu , bu sefer bayağı hedeflerini büyütmüşler , ‘Milli Eğitim ‘ bu nedir yahu .

Çocuklarımızı korkmamaya meydan okumaya bilim ilime davet eden ilerici bir eğitimi isteyen bir marş , şarkı yapmak yerine nedir bu uyduruk şey .

Hele ‘İleri’ marşında ‘Atan diyor övün çalış güven , durma yürü haydi ileri ‘ sözleri kimilerine çok mu batıyor , nedir bu ilericiliğe, devrimlere karşı kalibresizlerin iş birliği .

Kaldırın şu saçma sapan yeni şarkıyı Allah Aşkına, kaldırtın ey anneler babalar , korkmayın ne Erener’lerden ne AKP’deki yalakalarından , nedir bunlar böyle !

Ve köşe yazarları , reklamcılar , bilhassa eğitimci olmaka övünenler bu saçma sapan şarkıya tahammül etmek zorunda değilsiniz , sanat manat da yok bu işin içinde hele işin o kısmını savunma malzemesi yapmaya beyhude gayret edilmesin bu yazının beteri gelir .

Yazıktır Çocuklara , belletmeyin şu berbat şarkıyı , Vallahi Billahi ‘Hani Ya da Benim Elli Dirhem Pastirmam Konyalıdan başkasına bastırmam ‘ bundan daha anlamlı .

Bu nasıl hastalıklı egomanik gerçeklerden dünyadan , duygulardan , muasır medeniyet hedeflerinden Cumhuriyetin değerlerinden uzak bir şarkıdır, nerede bu ülkenin eğitimcileri, müzisyenleri Atatürkçü Devrimcileri .

Herkes ortayolcu mu oldu ?

Yoksa Erener’lerin reklam dünyası her neyse , ağırlığından mı korkuyor siyasetçilerde , ne muhalefet ne iktidardan ses yok en acısı bu , insaf yahu el kadar çocuklara yazık .

Nil Hanım reklam köşkünde oturup şarkıyı bedava vermekle övünüyor birde , üste para verse bu şarkı yine olmaz , bir de hayırseverler sormayın , lütfetmiş öyle mi ?

Bu filantropik ayakları dünyada yiyen kalmadı .

Çocuklarımızı bu şarkıdan acilen kurtarmak gerekir , milli , insani , evrensel , cumhuriyetçi bir görevdir.

Cesur olalım biraz söz konusu çocuklar . Bu ne ‘Tıss’ dır yahu .

Etiketler
Okul