'Ben de onun yediğinden istiyorum'

Romantik komedi janrının yeniden yükselişe geçmesinde kilometre taşı olan 1989 yılı yapımı When Harry Met Sally filminin seyircilerin zihnine kazınan bölümü cafedeki " sahte orgazm " sahnesidir.

'Ben de onun yediğinden istiyorum' - Resim : 1

'Ben de onun yediğinden istiyorum' - Resim : 2

Ünlü yazar Nora Ephron ,Sally karakterini kendisi gibi neşeli ,iyimser ve kontrolü elinde tutmayı seven bir kadın olarak , Harry karakterini ise yönetmen Rob Reiner gibi depresif ve kendi depresifliğinden hoşnut bir karakter olarak yaratır. Nihayetinde senaryo dalında Oscar adayı olacak filmin en kült sahnesi ise çiftin New York'ta Katz Deli restoranında çekilen "sahte orgazm" sahnesidir.

Tam bir ekip çalışması ile üretilmiş bu sahne, orijinal senaryoda, kadınların orgazm taklidi yapıp yapmadıkları üzerine kadın ve erkeğin diyaloğu olarak yazılmışken, Meg Ryan " Hey bir orgazm taklidi koysak daha iyi olmaz mı ?" önerisini getirir. Öneri kabul görüp çekimlere geçildiğinde ise Meg Ryan'ın "orgazm performansı" beklentilerin altında kalır. İş başa düşünce Meg Ryan'a nasıl orgazm olması gerektiğini göstermek de defalarca çığlık çığlığa kadın orgazmı taklidi yapmak üzere Billy Crystal'ın karşısına oturan yönetmen Reiner'e düşer.

Sinema tarihinin en popüler repliklerinden biri olacak "I'll have what she's having - Ben de onun yediğinden istiyorum" cümlesini öneren ise Billy Crystal olur. Yan masada çifti izlerken bu cümleyi mırıldanan kadın rolünü yönetmenin annesi Estelle Reiner'in oynaması da bu ünlü sahnenin küçük hoşluğudur.

Filmin ana teması olan , "Bir erkekle bir kadın gerçekten "sadece" dost olabilir mi ? " sorusu filmin yapımından 20 yıl sonra bile hala popüler olmasını sağlarken,
meşhur "sahte orgazm" sahnesi de "içinden şehvetli bir kadın çıkan tatlı genç kız" tiplemesi ile fantezi alanındaki yerini kimselere bırakmaz.

Öyle ki hem bu sahne hem de bu meşhur cümle,sadece bir kuşağın dost sohbetlerine malzeme olmakla kalmayıp, bir yandan erkeklerin zihninde silinmeyen bir "Acaba ?" yaratırken sayısız film ve dizinin yanısıra Muppet Show'un bir bölümünde Miss Piggy'e hatta bir şampuan reklamına bile ilham verecektir.