İYİ Parti'nin merkeze yolculuğu

Özetle bir yöneticinin bize dediği gibi "Akşener geleceğin partisini şekillendiriyor" yorumu kabul görmüşe benziyor.

İYİ Parti'nin A takımında yaşanan değişiklik Ankara'yı ve Türkiye’de siyaseti hareketlendirdi. Bir Kulis Bir İddia olarak koridorları arşınladık, kulakları kabarttık. Neden yapıldı bu değişiklik? Amaçlanan ne? Bir rahatsızlığa neden oldu mu?

HEDEF MERKEZ SİYASET

Meral Akşener'in, yargı oyunlarıyla Genel Başkan olamadığı MHP'den koparak kurduğu İYİ Parti'nin kısa zamanda siyasi yaşamda böyle başarılı bir noktaya taşınacağı pek akla gelmezdi. Ancak yakın zamana kadar partinin vitrini "eski MHP" görüntüsü veriyordu. Akşener’in ve partinin büyümesi ve açılmasını isteyen kurmay kadrosunun bu durumdan rahatsız olduğu biliniyordu. Üstelik yapılan kimi açıklamalar da başta CHP olmak üzere ittifak partilerinde rahatsızlık yaratıyordu. Akşener tam tabiriyle "masaya yumruğunu vurarak" operasyonu gerçekleştirdi. Teşkilatları bizzat alması "iktidar öncesi daha düzenli, aynı zamanda herkesi kucaklayan bir yapı kurma" olarak yorumlandı. "İYİ Parti artık demokratik milliyetçi kimliğinin yanında her anlamda bir merkez partisi olacak" yorumunu bize yapan üst düzey yönetici de bu anlamda bir ifadede bulundu. Koray Aydın'ın güçlü bir figür olması da parti içinde iki başlılık olarak yorumlanıyordu. Böylelikle daha düzenli bir görüntü yaratıldığı da iddia ediliyor.

AKP'DEN KOPACAK OYLAR

AKP'den kopacak oyların geleceği yer ya da olası iktidar değişikliğinde yaşanacak dağılmanın alternatifinin büyük oranda İYİ Parti ve yine DEVA ve Gelecek Partileri olması bekleniyor. Yalnız İYİ Parti, "eski MHP" görüntüsünden sıyrılamadığı için daha fazla büyüyemediği özellikle DEVA'nın AKP alternatifi haline geldiği yorumları yabana atılmamalı. Özetle bir yöneticinin bize dediği gibi "Akşener geleceğin partisini şekillendiriyor" yorumu kabul görmüşe benziyor.

DAHA TEKNİK ÇALIŞMA

Akşener’in kurmaylarına "daha teknik çalışın, herkes alanında üretsin, teşkilat işlerini bana bırakın" mealinde talimat verdiğini öğrendik. Bu anlamda Koray Aydın'ın saha ve partiler arası ilişki tecrübesinden de yararlanma isteği olduğu ileri sürülüyor.

"Daha fazla politika üreteceğiz. Güçlü bir liderimiz var. Kamuoyundaki algısı çok yüksek. Oldukça başarılı ve çok iyi gidiyoruz. Bu nedenle onun önüne geçecek siyasi hamleler yapmak bizim için de mantıklı değil. Liderlik olarak onu daha fazla desteklemeli, politika üreterek katkı koymalıyız. O zaten gerekeni yapıyor. Milliyetçi kimliğimizi asla bırakmayız. Ancak daha geniş kitlelere açılmak buna engel değil. Genel Başkanımız tam olarak bunu yapıyor " diyen bir başka yönetici ise önümüzdeki günlerin sinyalini veriyor gibiydi.

Etiketler
İYİ Parti