Maskenin ardındaki gerçek; USHAŞ

Maskenin ardındaki gerçek;

USHAŞ

Uzun adıyla “Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş.”

“Üniversiteler Mah. 6001 Cad. Sağlık Kampüsü Apt.No;3 Çankaya/Ankara” adresinde kurulmuş bir Kamu İktisadi Teşekkülü.

T.C.Hazine ve Maliye bakanlığı ve 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname 03 Ağustos 2018 tarihli ve 30498 sayılı Resmi Gazete 10 milyon sermaye kurulmuş. Türkiye’deki tüm maskeleri dağıtan tek şirket bu güne kadar buydu.

USHAŞ bizzat Erdoğan’ın yöneticileri tarafından kuruldu. Ve Yönetim Kuruluna da

04.02.2019 ve 03.09.2019 günlerinde 3’er yıllığına şu kişileri atandı.

Dr. Cevat Şengül; Medical Park ve Medipol Sağlık Grubu’nun eski yöneticisi. Aziz Mahmut Hudai Vakfı'nın hocası Osman Nuri Topbaş’a yakınlığı ile bilinen biri. Alanında uzmanlığı yok. Şu anda USHAŞ’ta Yönetim Kurulu Başkanı.

Prof.Dr. Emine Alp Meşe;Sağlık Bakan Yardımcısı. Enfeksiyon Hastalıkları alanında Uzman birisi. Şu an USHAŞ’ta Yönetim Kurulu Üyesi halen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yardımcısı .

Mehmet Ali Kılıçkaya;Ekonomi Bakanlığında İhracat Genel Müdür Yardımcısıydı. Şimdi ise USHAŞ’ta Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür oldu.

Prof. Dr. Ahmet Tekin;Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü idi. Şimdi ise USHAŞ’ta Yönetim Kurulu üyesi

Prof. Dr. Mustafa Taşdemir;Sağlık Bakanlığında Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü idi. Şimdi USHAŞ Yönetim Kurulu Üyesi

Bunların hepsi de AKP’nin yönettiği devlet kadrolarından gelme.

Şirketin amaç ve konusunun 3/s maddesine göre Tıbbi malzeme temin edebilir. Problem yok. Şirket ana sözleşmesine göre en fazla 150 kişi çalıştırabilir, bu sayıyı Cumhurbaşkanı 4 katına çıkarabilir. Personele ödenecek maaş ve sosyal hakları şirketin Ana sözleşmesine göre Cumhurbaşkanınca belirler. Bunda da problem yok. Şirketten usülsüzlük yolsuzluk da görünmüyor ama, henüz 150 personeli bile olmayan bu şirket 80 milyona nasıl maske dağıtabilir?

Hiç düşünülmedi mi?

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Mayıs 2020 günü yaptığı açıklamada Koronavirüs ile mücadelede Cumhuriyet Halk Partisine yüklendi.

Ama şimdi soru şu;

Örneğin bu mücadelede en önemli ihtiyaç maske.

Erdoğana bağlı bir Bakanlık tarafından kurulan, 10 milyon tl sermayesi yine Erdoğan’a bağlı bir Bakanlık tarafından verilen, yönetim kuruluna yine Erdoğan’a bağlı bir bakanlıkların yardımcıları atanan, ve yine Erdoğan zamanında yasası, yönetmeliği her neyse tebliği çıkarılan, ve yine Erdoğan zamanında maskesi dağıtılan USHAŞ’nin yetersizliğinden neden CHP sorumlu olsun?

Hem bu şirket başka bir parti zamanında da kurulmadı ki. 2019’da bizzat Erdoğan’ın başında bulunduğu Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde kuruldu. Hatta kendisine bağlı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bizzat yardımcısı da başındaydı.

Maskeli Balo oynamaya gerek yok arkadaş, AKP’nin kurduğu USHAŞ varken maske dağıtımından CHP sorumludur diyorsan orda dur.

Maskenin ardındaki tek gerçek budur.

11 Ekim 2019 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi

11 Eylül 2019 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi

4 Şubat 2019 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi