Hasta mısın usta?

Biz ilkçağ dönemi, ortaçağ dönemi, yeniçağ ve yakınçağ dönemi diye bilirdik. Çünkü okullarda öyle öğrendik. Ama sen üçe ayırdın. 2002’de çıraklık dönemi...

Biz ilkçağ dönemi, ortaçağ dönemi, yeniçağ ve yakınçağ dönemi diye bilirdik.

Çünkü okullarda öyle öğrendik.

Ama sen üçe ayırdın.

2002’de çıraklık dönemi, 2007’de kalfalık dönemi ve 2011’den sonra ustalık dönemi.

2018’den sonra ‘Büyük ustalık dönemine giriyoruz’ dedin.

Büyük projeleri tarif ettin. ‘Kanal İstanbul yapacağız’ dedin. Sonra ‘2071’e varacağız’ dedin.

Ekonomi kötüydü. 2020 yılından sonra virüs dolayısıyla daha da kötüledi. Milletin derdi geçimdi, ama sen “ben ekonomistim” dedin, Merkez Bankasına müdahale ettin, atamaları da bir gecede geçirdin. Oysa her ekonomist bilir ki Merkez Bankaları bağımsız olur her hususta. Böyle bir hata yapılır mı?

Hasta mısın usta?

Yeni bir infaz yasası hazırladın. Veya hazırlattın. Ama 20 baro başkanı çıktı, “Bu yasa gaspçıya soyguncuya, hırsıza tecavüzcüye katile af demek, düşünceye ceza demektir” diye açıkladı.Haklıydı. 20 yaşındaki Berfin’e asit atıp hayatını karartan caniye af, ama tweet atana, haber yapana ceza. Bu ne biçim yasa, hasta mısın usta?

Sağlık çalışanları diyorum,

büyük bir risk altında. Üstelik bir de şiddete uğruyorlar. Mecliste Genel Kurulda “Sağlıkta şiddete karşı” konulu bir yasa görüşüldü, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Bir gün sonra aynı yasa AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi. Yapmayın be usta. İlla AKP ve MHP’mi geçirecek. Milletin derdi sofra, sizin derdiniz yasa. Bu kadar da olmaz be usta

Diyanet...

Uğraşa uğraşa Toplum Bilimleri Kuruluna da bir adamını sokabildi nihayet..

Sokmasa ölecekti yani. İyi de akıl var mantık var. Bilim kurulunun içinde din adamının ne işi var? Aşıyı mı bulacak yoksa? Hadi neyse buna da eyvallah dedik. İyi de, şimdi de Ali Erbaş. Her yerde her açılışta. Post modern Şeyhülislam mı yoksa? Bu devirde bu zamanda bu işler, Şeyhülislam mı kaldı artık. Amma yaptın be usta.

Belediyeler örneğin.

Kendi imkanlarıyla yardım etmeye çalışıyor halka.

Bir de bakıyorsun ki engellenmiş. Hayırseverlerin gönderdiği paralara da el konulmuş.

Antalya’da, Eskişehir’de Adana’da aşevi misal,

Bilumum mutfak, kepçe kazan durdurulmuş, erzak paketlerine yasa dışı doküman gibi el konulmuş. Yahu Kanunda var, kitapta var. Hak Teala’da yeri var.

Terör örgütü değil ya? Bir gecede kararname ile yetkileri kendi ellerine alıyorsun. Millet aç aç. Millete kinin mi var yoksa? Yapma böyle be usta?

Kömür dağıttın, makarna dağıttın, polisin kafasına oyuncak attın, milletin kafasına çay fırlattın. Sen ki kışın ortasında buzdolabı dağıtmış adamsın. Kolonya dağıttın kolonya? Koca usta dağıtır mı bunları? Ya biri de çıkıp peçete uzatırsa, kıyamet kopar valla. Bırak bunları belediyeler yapsın. Sen yapma usta.

Ayıp oluyor bu hususta.

Virüs ortamında diyorum...

Dünyanın en fakir ülkeleri dahi vatandaşının elektrik parasını ödedi. Kimi para

gönderdi. Kimi halkına yardım etti. Kimisi de zorda kalanların borcunu sildi. Millet senden tam da yardım isteyecek, sen onlardan istiyorsun. Hemen iban atıyorsun. Millet istemesin diye yapıyorsun. Bu dönemde bari böyle işler yapma. Vallahi çok komik oluyor be usta.

Geçenlerde kitap yazdın,

Kitabın Fransızca baskısını İngilizce diye tanıttın. Herhalde dalmıştın. O ayrı da, bence sen kitap filan yazma. Kedi besle, kuş kovala. Resim filan yap Bodrum’da..

Son günlerde aklın yerinde mi bilemem ama, atanmış rektör istemeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için “üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir" dedin mi, dedin. Yurtsuz kalıp parklarda yatan öğrencilere de “terörist" dedin mi, onu da dedin.

Öyle denir mi usta, sen hiç üniversitede öğrenci olmadın mı yoksa?

Bak usta,

Hasta olduğunu söylüyorlar, yazıyorlar, çiziyorlar son zamanlarda..

Foreign Policy de köşe yazarı Steven Cook’da yazdı.

Kimi zaman yürümekte zorlanıyormuşsun, kimi zaman konuşurken uykuya dalıyormuşsun, kimi zaman en yakınına “tanımıyormuş gibi” bakıyormuşsun..

Gerçekten hasta mısın yoksa?

Şimdilerde alışveriş yapıyor, basket oynuyorsun ama, ortalıkta virüs var mikrop var, bence sarayından da fazla çıkma. Bu işin varyantı var, mutasyonu var. Salgın daha bitmedi. Aşılarını ol. Ne olur ne olmaz Allah muhafaza.

Sağlığına dikkat et, uzun yaşa..

Çünkü milletten aldıklarını geri verecek, çaldıklarını ödeyecek, çaldırdıklarını da söyleyeceksin.

Öyle ölüp gitmek yok.

Bu millete hesap vereceksin daha,

Yüce Divanda..

Hasta mısın usta?