Tunç Soyer İkizdereli direnişçilere desteğe geldi, konuşma sırasında ocakta dinamit patlatıldı

Eskincedere Vadisi’nde yapımı devam eden taş ocağına karşı direnen İkizdereli kadınların çağrısı üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, çocukları ile birlikte Rize’ye gelerek kendilerine destek verdi.

Eskincedere Vadisi’nde yapımı devam eden taş ocağına karşı direnen İkizdereli kadınların çağrısı üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, çocukları ile birlikte Rize’ye gelerek kendilerine destek verdi. Vatandaşların Soyer’e bilgi verdiği sırada ocakta dinamit patlatılması ve etkileri kameraya yansıdı.

Cengiz İnşaat’ın lojistik liman inşaatının, deniz dolgusuna taş temin etmek için yurttaşların direnişi sürüyor. Direnişçi kadınların sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı üzerine Soyer çifti ve çocukları İkizdere, Eskincedere Vadisi'nde direnen kadınları ailece dün ziyaret ederek destek verdi.

Taş ocağı yapımı esnasında bölgeden kurtarılan iki fidan ve bölgenin yöresel ürünlerinden olan meşhur İkizdere Anzer Yaylası balı direnişçiler tarafından Soyer ailesine hediye edildi. Neptün Soyer de hediye edilen fidanları Araklı'daki kendi köyüne götürüp dikeceğinin sözünü verdi.

Etiketler
Tunç Soyer İzmir Ağrı Rize