Aynı Bokun Soyu Al Birin Vur Ötekine Ve Aynı Yolun Yolcusu Olma Halimiz

KAYDA GEÇSİN Ekranlara bakınca sanki durum bu , bu hale gelmek insanı umutsuzluğa sevk ediyor. İnsanlığımızın mutansyona uğramış olma ihtimali üzerinde...

KAYDA GEÇSİN

Ekranlara bakınca sanki durum bu , bu hale gelmek insanı umutsuzluğa sevk ediyor.

İnsanlığımızın mutansyona uğramış olma ihtimali üzerinde bir çalışma var mı bilmiyoruz.

Bu felakete karşı koyanlar elbette var , ama sanki boşa yoruluyor ve bir bir yok oluyorlar.

Meritokrasi laik, çağdaş rejimimizde çoktan unutuldu , yetenek , performans yerine kriterleri akrabalık, eş dost kayırmacılığı aldı . Muhalafet veya iktidar bu noktada fark etmiyor .

Kendisini ‘halkın temsilcisi’ ilan edenler ise alay konusu insan çeşitlerimizden her duruşta mebzul miktarda .

İktidar, muhalefet fark yine etmiyor .

Ben halkın düşüncelerini dile getiriyorum diyen sarışın poğaça sosyolog ile

tam aksi duruşta olup halk adına program yapan esmer tamba tumba ‘Halk’ ismini kullanınca halkçı olunur zannederken ola ola aynı bokun soyu oluyorlar.

Burada kimse kastetilmiyor , şahıslar muhayyel yani düşsel , artık meşaaale, diyen dilini eşek arısı sokmuşlar için iki dilde yazmaya gayret ediyorum.

Alay konusu olmayı göze alan uyduruk danslar yapan kına gecesi tesettürlüleriyle , tesettürsüz direkte sallanan Şeyma’nın uyduruk danslarının bir farkı yok , al birini vur ötekine .

400 ısmarlama tez ile prof. , doçent , dr. olma imkanından yararlanan ‘ bilimadamları ‘ da bunlarla aynı yolun yolcuları.

İşte tam bu sırada 5Tepe’ye giden CHP’li kim tartışmaları 3. Zafer haftasına girmek üzere.

Beştepe’ye giden CHP’li kim ,

Rahmi Bey (Şifalar dilerim ) kimden duydu ?

Derken Talat Atilla’dan duymuş , peki o kimden CHP’li birinden ,

Kim olduğunu Kemal Bey biliyorum diyince işler daha da karıştı ,

Derken Uğur Dündar ilk bana geldi haber ama kullanmadım dedi ,

Yetmedi Beştepe’ye giden CHP’linin Muharrem İnce olduğu yolunda dedikodulara Muharrem Bey noktayı koydu , yok böyle bir şey dedi.

5Tepe’ye gidip gitmediğini ondan iyi kim bilecek .

Ve fakat tartışmalar bitmiyor ,

5 Tepe’ye Giden var mı, giden döndü mü yoksa hala orada mı , binlerce oda birine girse ara ki bulasın şayet oraya gittiyse tabii .

Gitmediyse kim neden gitmiş gibi yaptı , Muharrem Bey ihtimali herkesi korkutuyor mu ?

Ben artık son noktayı koymak istiyorum , Beştepe’ye giden CHP’li Kemal Bey, Sayın Erdoğan davet etmiş, görüşme çok özel ve gizli .

Sayın Cumhurbaşkanı çok bunaldığını , sıkıldığını söyleyerek Kemal Bey’in yerine geçmesini istiyormuş .

Evet durum bu .

Bana bunu söyleyen kaynağımı söyleyemem, ne Sayın Cumhurbakanının ne de Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakını filan değil, Trump’ ın Chatham’dan bir tanıdığının komşusunun arkadaşının akrabasının dünürleri .

Ve karı koca aynı gece aşağıda yazacağım olayları rüyalarında görmüşler, yani rüya benim gördüğüm bir rüya değil tamamen başkasının rüyasını ben naklediyorum , bir nevi Talat Atilla Bey durumu .

Hayırdır İnşaallah paylaşmasam sizlerden rüya - haberi saklamış olurum bu etik olmaz, etik kekik değil.

Evet Kemal Bey 5 Tepeye gidiyor ve Cumhurbaşkanımızın ‘ Benim yerime geç, buyur’ teklifi karşısında yerine birini yollamak istiyor .

Kemal Bey malum , mütevazi bir insan daima kendi yerine başkalarını yollar , yerime Ekmelettin’i yollıyayım diye teklif edince Sayın Cumhurbaşkanı : ‘ Yine mi Ekmelettin ne buluyorsunuz bu adamda , kapanın elinde kalıyor , ona gelene kadar Burhan Kuzu’yu koyarız daha iyi ‘ der demez Kemal Bey ; ‘ keşke Ekmelettin yerine onu aday gösterseydim şimdi mi söylenir ‘ diye sitem ediyor .

Sayın Cumhurbaşkanımız ‘ Kemal bazen insan gözünün önündeki değeri göremiyor bende atladım ‘ diye teselli ediyor .

Abdullah Beyin de adı geçiyor ama denenmişi denemenin faydası yok sonra eşi ‘İndifada’ filan ilane der uğraşırız diyorlar.

Bülent Arınç da değerlendiriliyor, ikisinide gülme tutuyor su içiyorlar ,öylesi bir gülme .

Kezban Hatemi üzerinde fazla durulmuyor , Hülya Koçyiğit’e ayıp olur diye , fazla düşünülmüyor .

Bartolemeos Müslüman olmaya razı gelse neden olmasın ama zorlamak olmaz , din özgürlüğü yok , adamı döndürdüler diye tefe koyarlar bizi diyorlar , ee haklılar .

Kemal Bey Ekrem İmamoğlu’nu teklif ediyor , sanata saygılı, romanı çıkmış, sahne tozu yutmuş , sosyal yanı kuvvetli bir genç adam , köy enstitülerini şehirde açmak köyleri kenteştirmek yerine şehirleri köyleştirmek gibi ilginç projeleri varmış Atılgan Bayar’dan öğreniyoruz , Ekrem Bey ‘dahi ‘ gibi bir şey çünkü böyle saçma sapan fikirler ancak dehalardan çıkar .

Sayın Cumhurbaşkanı onu da istemiyor , ‘ Bırak Kemal bunları , görevden kaçma senden başkasına emanet edemem , sana güveniyorum , çok yorgunum diyince Kemal Bey dayanamıyor ve :

‘ Bende CHP yorgunuyum , ayrıca 500 km yürüdüm , nato kafalara anlatamadım nedir bu başımıza gelen artık bende dinlenmek istiyorum ‘ diyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız aynı anda tatile çıkamayacaklarını anlatıyor.

Ve birlikte toplumun ortak değerlerini temsil edecek birini arıyorlar ee halimiz malum ,

Ertuğrul Özkök yaşlı olmasa toplumun şu andaki halinin ortak değeri olarak düşünülebilir ama onunda başarı öyküsü yok , düşünüyorlar bir tane bulamıyorlar .

Olsun medya yoluyla sosyolojik kararları Ertuğrul verdi sonuçlara halk katlandık şimdi gelsin temizlesin diyor Sayın Cumhurbaşkanı , doğru söze ne denir !

Toplumun alay konusu bir güruh haline gelmesinde büyük katkısı olan mimarı olduğunda hemfikirler . Ama solcu olması sakıncalı gibi görülse de Kemal bey hayır o sol elle çizilmiş bir adam biraz flu , çizgiler bozuk ama solcu değil saptamasını yapıyor.

Özkök konuşuluyor , o bir medya öğretmeniydi ne göreceğimize ne dinleyeceğimize o karar vermedi mi, detone, boktan kabiliyetsizlerden star yapan kudretini toplumu değiştirmeye kullanmadı mı , fikirsel bir değişim yapamadı kişilerle yaptı elinden bu kadar geldi , değiştirdi ama daha iyiye değil daha betere olsa da kendisi ‘ limited edition’ bir adam şarap gibi yani kendisinden sonrası yok temizliği yapacak , saniyen kendini adamış bir adam.

Evet Cumurbaşkanı adaylarından biri Özkök.

Hadise bu .

Elalemin rüyalarına karışacak durumumuz yok , rüyayı gören hele İngilizse hiç karışılmaz, Saygıyla Efendim Gerçekleri değil bu hafta Rüyaları Kayda Geçirdik necefugurlu@gmail.com