Başkan Turgay Genç ve hastanenin önemi

Belediyeler, yerel halkın gündelik yaşam ihtiyaçlarını karşılayan kurumların başında gelir. Ancak dünya küresel bir köye dönüşürken yerel yönetimlerin, küresel düzeyde de adından söz ettirebileceği faaliyetlerinin olduğu görüyoruz .

Başkan Turgay Genç ve hastanenin önemi - Resim : 1

Bunlardan bir tanesi Antalya Döşemealtı Belediyesidir, Belediye Başkanı olan Turgay Genç Mimar olmasının avantajında kullanarak Döşemealtının adını dünyaya duyuruyor hemde insan hayatına dokunuyor Döşemealtı Belediye Başkanı Mimar Turgay Genç 2014 yılında göreve gelir gelmez bir anket yaptırıyor halka soruyor en çok neye ihtiyaç var diye yüzde 90’la 1. öncelik hastene çıkıyor hastane çıkmasının nedeni ise Döşemealtı Antalya’ya merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta olması merkezi hükümet tarafından ilçeye gelen her Bakan hastane sözü verip gitmiş ama ne sözler yerine gelmiş nede ilçedeki hastaneye olan ihtiyaç azalmış bu arada, Turgay Genç Başkan 2014 yılında CHP’den seçiliyor merkezi hükümetin AKP’de olması nedeniyle tahmin edeceğiniz AKP tarafından türlü eleştiri ve engelleme ile karşılaşmış Başkan Turgay Genç ama bu engelleme çabalarına rağmen Hastane yapımına başlamış ve çok kısa bir süre içindede bitirmiş tam teşekküllü 75 yatak kapasitesi ve 49 yoğun bakım tam donanımlı 5 ameliyathanesi Tam Donanımlı Görüntüleme Merkezi olan bir hastene Başkan Turgay Genç Belediye imkanları ile en yaşamsal ihtiyaç olan hastaneyi çok düşük maliyetler ile yapımını bitirip hizmete açmıştır şimdi sağlıkta dakikalar hatta saniyelerin bile önemli olduğunu hatırlatıp size şu verileri paylaşacağım:

1 Yıllık Veriler Trafik Kazası 677
Kalp Krizi 780
Akrep, Yılan, Böcek 178
Düşme 301
Ağaçtan Düşme 14

Başkan Turgay Genç ve hastanenin önemi - Resim : 2

01.01.2020-29.12.2020 1 Yılda Toplam Acil Muayene Sayısı 29414 ilçedeki her iki kişiden bir tanesi Döşemealtı belediye hastanesine yolu düşmüş ve bugüne kadar 10 binlerce insan ölüm ile yaşam arasında kalmaktan kurtulmuş ve yaşama tutunmuş bu hastene sayesinde şimdi bize ve herkese düşen başkan Turgay Genç’e teşekkür etmek kalır insan hayatına dokunduğu için.

Belediyeler , örgütlendikleri her coğrafi alan içinde bu alanı paylaşan insanlarla sosyal, ekonomik, kültürel vb. bir çok faaliyeti gerçekleştiren kamusal kurumların başında gelmektedir. Yerel düzeyde ihtiyaçların karşılanmasında asli görevleri bulunan belediyelerin görevlerini yerine getirirken karşılaştığı en büyük problem yeterli gelir kaynağına sahip olmamasıdır.

Turgay Genç başkan Döşemealtı belediyenin kısıtlı imkanları olmasına rağmen İnsan hayatını her şeyin üstünde tutmuş ve halkın sağlığı için bu hasteneyi yapmış ve daha bir çok yatırımı şehrine kazandırmıştır.

Etiketler
Hastane