Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken herkesin merak ettiği Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Cumhur ittifakının adayı belli Recep Tayyip Erdoğan bunu en son MHP Kurultayında Devlet Bahçeli açıklamıştı.

Millet İttifakı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Millet ittifakı mutabakatını işaret ediyor ama bu arada boş durmuyor bu anlamda Merkez sağıda ihmal etmiyor.

Siyasetin eski isimleriyle yaptığı toplantıları sıklaştırdı.
Son toplantısına katılım epey yüksek oldu.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve Başdanışmanı Kenan Nuhut’un koordinasyonunda yaptığı toplantıya çok tanıdık önemli isimler katıldı.

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı - Resim : 1

Eski Bakan, Milletvekili ve bürokratlar 50 yakın isim vardı. Cengiz Altınkaya’dan Esat Kıratlıoğlu’na Beyhan Aslan’a Sadık Avundukluoğlu’na ,Ak parti kurucularından Kemal Albayrak’a kadar…

Kemal Kılıçdaroğlu görünen o ki bu toplantıları sıklaştıracak, 2002 yılından bugüne kadar Ak partinin neredeyse tekelinde olan sağ oylarına peşine düşmüş durumda merkez sağ DP,ANAP geleneği, her zaman halktan önemli bir karşılık buldu, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana toplumda karşılık bulan iki ana akımdan biri olan merkez sağın Kemal Kılıçdaroğlu’nun radarında.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Ortak görüş olursa cumhurbaşkanı adayı olurum”

Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programına konuk oldu, o yayında Ortak görüş olursa cumhurbaşkanı adayı olurum dedi.

Millet ittifakı ortakları ne der?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu millet ittifakında CHP, İYİ parti, Saadet partisi, DP’nin olduğunu ve yakın temasta olduğu Deva partisi ile Gelecek partisinin olduğunu söyledi.

Bu partilerin liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ne der sorusunun peşine düştüm.

Demokrat Parti’ye yakın kaynaklarım Gültekin Uysal’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığa sıcak baktığı dolayısıyla itiraz gelmez dediler.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na yakın kaynaklarım Temel beyin ve Saadet partisinin tabanın büyük bir bölümünde Kılıçdaroğlu’nun adaylığı karşılık bulur, Temel beyde destek verir dediler.

Gelelim Millet ittifakın diğer ortağı İYİ parti’ye, İYİ parti genel merkezine yakın olan kaynağım Meral Akşenerin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekler fakat CHP’nin önereceği farklı bir isim karşısında (İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB başkanı Mansur Yavaş) Meral Hn kendi adaylığından geri adım atmaz dediler.

Deva Partisi ve Gelecek Partisi

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacanın, Son ana kadar Abdullah Gül’ün ismini masada tutmak isteyeceği bilgisine ulaştım.

Gelecek Partisi yönetiminde olan kaynağım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu ile yakın görüştüğü ve bu nedenle Gelecek Partisi olarak CHP ile ortak hareket ederiz, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ahmet Davutoğlu’da destekler dedi.

Uzun zamandır Cumhurbaşkanlığı adaylığı için zemin yoklayan ve bunu dillendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet ittifakının adayı olacağı neredeyse kesin gibi duruyor.

Etiketler
İttifak Millet İttifakı