Demokrat Parti altılı masada üçüncü buluşmaya hazırlanıyor

6 partinin genel başkanları gelenekselleşen akşam yemeğinin üçüncüsünde Demokrat Parti'nin ev sahipliğinde buluşacak. Daha önce CHP ve DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantılarda alınan kararlar kamuoyuna yazılı olarak açıklanmıştı. Bu toplantının sonucunun da aynı biçimde açıklanacağını Bir Kulis Bir İddia olarak öğrendik. Bu toplantının da gece yarısından önce bitmeyeceği neredeyse kesin. Görüştüğümüz 3 partinin temsilcisi de aynı düşüncede.

DP ZİYARETLERDE GÜNDEMİ SUNMAMIŞ

Geçtiğimiz günlerde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal tarafından diğer 5 Genel Başkana toplantı öncesi gerçekleştirilen ziyarette genel bir konuşma yapıldığını öğrendik. Yani DP heyeti toplantı gündemini sunmamış, gündemde neler olabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunulmuş.

Bir Kulis Bir İddia olarak şu bilgiye de ulaştık: Bugün öğleden (22 Nisan) sonra taslak gündem ve taslak, toplantı sonrası yapılacak yazılı basın açıklaması diğer partilere iletilmiş. Yani artık diğer partilerden DP'ye bir dönüş olması bekleniyor. Gündemin yarın, basın açıklamasının ise Pazar günü öğleden sonra hazır olması büyük olasılık, beklenti bu yönde.

Tüm 6 partinin farklı yöneticileriyle bu toplantı öncesinde sohbet ettik. Gündemin en temel konuları hem seçim güvenliği hem de Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem yol haritası komisyonunun çalışmalarının ne aşamada olduğu, devamında nasıl gidileceği. Ancak ekonomi, dış politika ve göçmenler gündemin diğer konuları olarak masada yerini alacak.

Açıklama henüz taslak halinde olsa da iktidarın kötü yönetiminin örneklerinin anlatılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Zamlar, dış politika ve Cemal Kaşıkçı dosyasının devri konularının da açıklamada yer alması bekleniyor.

Bir Kulis Bir İddia ekibi olarak toplantıları ve ilgili partilerin koridorlarını izlemeye devam edeceğiz.

Etiketler
Altılı masa Demokrat Parti