Şanlıurfa'da ilk defa görüldü, büyük heyecana neden oldu!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ilk defa Alageyik görüldü. Yaşam alanı Akdeniz Bölgesi olan Alageyiğin Akçakale’de görülmesi büyük heyecana neden oldu.

><

Şanlıurfa'nın Suriye sınırında yer alan ilçesi Akçakale'deki hastanesinin duvarından atlayarak bahçeye giren Alageyik, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Başta Antalya olmak üzere Akdeniz Bölgesinin dağlık ve ormanlık alanlarında yaşayan Alageyik, daha sonra binanın yan tarafından geçerek gözden kayboldu.

HEYECANA NEDEN OLDU

Akçakale’de ilk defa bir Alageyiğin görülmesi ise vatandaşlarda büyük heyecana neden oldu. Akdeniz Bölgesinin dağlık alanlarında yaşayan ve endemik türler arasında olan Alageyiğin Şanlıurfa’ya nasıl geldiği ise merak konusu oldu.

Şanlıurfa'da ilk defa görüldü, büyük heyecana neden oldu! - Resim : 1

ALAGEYİK

Alageyik, anavatanı Türkiye olan bir türdür. Türkiye'de Antalya'nın Düzlerçamı bölgesi, alageyiklerin doğal yaşam alanıdır. Alageyiklerin doğal yaşam alanları, ormanlar, çalılık alanlar ve açık alanlardır.

Alageyikler, 100-150 kilo ağırlığında ve 1,5 metre boyunda olabilirler. Erkek alageyiklerin boynuzları, dişi alageyiklerin boynuzlarından daha büyük ve daha gelişmiştir. Alageyiklerin postu, yaz aylarında kahverengi-beyaz benekli, kış aylarında ise gri-beyaz beneklidir.

Alageyiklerin yaşam süresi, 15-20 yıl kadardır. Alageyiklerin çiftleşme dönemi, Ekim-Kasım aylarıdır. Dişi alageyik, 6 ay sonra 1-2 yavru doğurur. Yavrular, 1 yıl sonra cinsel olgunluğa ulaşır.

Alageyikler, nesli tükenme riski altında olan bir türdür.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Şanlıurfa Akçakale