Sayın Meral Akşener’in cesareti ve ‘beceriksizlik’

Lugat anlamı hayli kapsamlı ve çok cesur , önemli bir saptama yapmış Sayın Akşener , eşanlamları pek çok sorunu özetleyen bir saptama , Beceriksizlik...

Lugat anlamı hayli kapsamlı ve çok cesur , önemli bir saptama yapmış Sayın Akşener , eşanlamları pek çok sorunu özetleyen bir saptama ,

Beceriksizlik :

Yetersizlik

Kabiliyetsizlik

Yeteneksizsizlik

Ehliyetsizlik

Etkisizlik

Ehil olmama

Maharetsizlik

İstidatsızlıkla eşanlamlı . (TDK)

Hele bu eşanlamlarıyla ‘Beceriksizlik’ bir toplumda her alanda hiyeyarşik bir dağılım gösteriyorsa iş çok ciddi demektir. Sayın Akşener siyasi sorumluluk kadar hatta daha büyük cesaret isteyen bir sorumluluk almış . ‘Beceriksizlik’ çok ciddi bir tanımlama.

Ne var ki ‘ beceriksiz ‘ toplumlarda kimse ne halt ettiğinin farkına varmıyor, hatta zaman zaman kötü niyet yok ama Meral Hanımın işaret ettiği gibi beceriksizlik var .

Kendi ilgi alanım kamu yaıncılığı açısından mesela ; Covid 19 salgını nedeniyle aman hijyene dikkat diyoruz sonra temizlik hastasının baş rol olduğu dizi yapıyorlar , bula bula Covid 19 zamanını buldular , Allah Aşkına zamanı mı , manyak mı bulamadınız , halbuki bir sürü bulmuşunuz dizide Maaşallah biri gidiyor biri geliyor konuşkan doktorlarına o da bize anlatıyor .

Al sana beceriksizlik çünkü kamu yayıncılığında ehil değiller , aksi mana vermek istemem , kasıt gibi.

Hijyen ciddiye alınması gereken bir konu billboardlarda bir nesil atlamış , artık alay konusu niteliğini de yitirmiş eski Türk filimlerinden repliklar yazmışlar , bir beceriksizlik daha.

Becerisizlikte kötü niyet aramayın bilmezlik , bilmediği işi yapmak vardır, bu hiyerarşik olarak zincir kuruyorsa hapı yuttuk demek.

Onun için siyasette olan önemli , billboardlar , diziler önemsiz demek yanlış olur , beceriksizliğe karşı hattı müdafaa yoktur , sathı müdafaa vardır o da bütün vatandır, Cumhuriyetin Kurumlarıyla.

Demokraside Fırsat eşitliği beceriksizlere eşit şart sağlamak ise bu da çok yazık , beceriksizler zamanla , kaybettirdikçe ve kendileri de zamanı geldiğinde kaybettikçe agresiv de oluyorlar , tüymek için ya terk ediyorlar ya da saldırıyorlar.Veya kendileri gibilerinin karşısında gündem pekiştiren güya özlü sözler, ne yaptığıyla ne beceriksizliğiyle mütenasip , beceriksiz hiyerarşik yapı kendini koruyor güya .

Televizyonlarda hemen her meslek dalında Covid 19 sürecini kendisi için kriz fırsatına dönüştürmek için fırsat bu fırsat diye bayağı asılanlar olması , meslek hayatında tek bir başarısı olmayıp 30 yıllık tecrübesinden bahsedenler sadece gazetecilik , gösteri , medya alanında değil elbette , kabiliyetsizlere bu kadar yer verilmesi anlamsız , Bu da idari beceriksizlik .

Sanat programları bile insanın sabrinı taşırıyor, tamam muhtemelen para almıyor üste veriyor diye iki lafı zor bir araya getiren kendi zevkini bile anlatamayan üstelik denenmiş batırmış becereksize program mı yaptırılır yahu .

Sanat zaten tamamen beceriksiz, öykünmeci bir dalgaya teslim yıllardır , soğuk savaş dayatmacı kültürüne teslim olup müsteşarlık yapanlar şimdi ne konuşuyorlar ki sanat , siyaset adına .Hele ABD eleştirmeleri komik .

Binlerce politikacı , milyonlarca asker, yağan bombalar , diplomatların yapamadığını yapabiliyor musun , o zaman sanatsın , o zaman sanatkarsın bunu ayırt edebiliyorsan ancak sanattan

anlarsın .

Gerisi havagazı , bu kafayla , kafaya başlıkla olacak bir iş de değil , içi boş şey, çukur, oyuk, kovuk. TDK böyle tanımlıyor ‘Kavuk’ u hiç kızılmasın , iyi niyet her şey demek değildir daha öncede söyledik :

- Pamuktan yapılmış, üzerine sarık sarılan erkek başlığı
- İçi boş şey
- İdrar torbası

Cumhuriyet sanatkarlarının ‘Kavuk’ merakını da anlayamıyorum, geçmişe sahip çıkmak filan da değil bu , çünkü Cumhuriyet döneminde başlatılan Osmanlı Geleneği mi olur , saniyen hepsi Cumhuriyetine şüphesiz sadık insanlar ama Cumhuriyet , Atatürkçülük diyeceksin sonra nedir bu ‘ Kavuk sallamak’ hiç yakışmıyor. Hele Cumhuriyetin Tiatrosunun bütün günah sevaplarıyla , eksiklikleri , etkileşimleriyle her şeye rağmen kat ettiği mesafede ne kavuğu , hadi peki tamam da geleneksel ne yaptınız ? Bu da beceriksizlik örneği .

Beceriksizlikte nitelik aramayın , olmaz mümkün değil bu girdaptan kıymetli insanların çıkmasını dilerim. Ne var ki uzun zamandır komplo teorilerine teslim olunca beceriksizliğe razı gelindi sanki , onlarda buna takıldılar herhalde.

Asıl beceriksizlik sadakatin göstergesi , para sahibi olmak ise ikramiyesi oldu.

Haber saklamakla gizlilik olabileceğini düşünen beceriksizlere ne demeli ? Hele gazetecilikte tembellik beceriksizliğin daniskasını getirdi , ve kendini bilmezler diyarı olduk ve buna teslim olan bir yönetim biçimi oldu medyada birbirlerinin içiden çıkan yumurta ve tavuğa döndüler.

Beceriksizler kendilerini meth edip hatta yılları ölçü koydukları tecrübelerini anlatırken kendilerini bilmedikleri ortada ama biz biliyoruz, bilmem kaç yıllık tecrübesiyle övünenin tek bir mesleki başarısı yok , kimileri ise iddia ettiği meslekten bile değil.

Paranoid muhayyeleler öküz altında buzağı ararken beceriksizlik vatanseverlikten uzaklaştırır , vatanı sevmek güçleri yoktur.

Güç insanları bozmaz, bozuk insan gücü istismar eder . Belirsizlik ortamları beceriksizler için idealdir çığ gibi yuvarlanıp büyürler zaten beceriksizlik tek başına bir iş değildir grup halinde ekip işi hemde ne ekip .

Peki güçleri nedir , ne yazık ki okumuşların cehaleti ve korkaklığı .

Beceriksizleri seçtiğimiz sürece bizler kurban filan da değiliz , onların suç ortağıyız hele daha önce denenmiş beceriksizleri seçiyorsak aptalız.

Sayın Meral Akşener hiç bir siyasetçinin göze alamadığı bir şeyi yaptı , arı kovanına çomak soktu , korkmamalıyız beceriksizliği her alanda kınamalı açıkça eleştirebilmeli ve üstenci tavırla beceriksizliklerini örtmeye çalışan ukalalardan arınmalıyız , İnşaallah .

Pandemi sebebiyle Nobel Barış Ödülü töreni yapılmayacakmış , mazeret Covid 19 ise haksızlık etmişler pandemiye , dünyada barış var da sanki ödülünü veriyorlar , onlarda beceriksiz çıktı , barışsız barış ödülü olur mu , BM gibi oldular.

Kadınlar cesur oluyor , elbette hepsi değil , tırsmış, sinmiş çoğunluktan az da olsa dünyada da ne eğilmeyen başlar da çıkıyor.

Geçen hafta hayata veda eden Ruth Bader Ginsburg ‘Kendin kadar şansı olmayanlar için çalışmak hayatı anlamlı kılar ‘ diyenlerden .

Malum yorulmak bilmez öncü olarak bilinen kadın –erkek eşitliğinin savunucusu , Ruth Bader Ginsburg yerine ABD supreme court da ki göreve kimin atanacağı tartışılıyor. Hemen yerini doldurmak yerine seçim sonrasını beklemek istemiyor Trump hemen atamak istiyor kendilerinden birini.

Bu atama pek çok şeyin göstergesi olabilir , ama 87 yaşında hayata veda eden Hakime hanım efsanesinin yerine geçmesi imkansız. Meral Akşener ile Ruth Bader Gindsburg karşılaştırması yapmak istemem , maksadımı , haddimi aşar, ama Meral Akşener’in cesaretinin altını çizmek isterim ve vaz geçmemesini dilerim .

Etiketler
Meral Akşener