Vah AKP Vah

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, 7. Olağan Kongre sürecinde 81 il başkanının 52'sinin, 973 ilçe başkanlığının ise 715'inin yenilendiğini...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, 7. Olağan Kongre sürecinde 81 il başkanının 52'sinin, 973 ilçe başkanlığının ise 715'inin yenilendiğini açıkladı.

AK Parti koridorlarını araştırdım bu kadar büyük bir değişikliğin nedeni nedir diye, yeni il ve ilçe başkanlarının hangi kriterlere göre belirlendi. Kaynaklarımdan aldığım cevap Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesinin üzerinden geçen 2.5 yılda teşkilatlar Cumhur ittifakının küçük ortağı ile uyumlu olmadığı yeni belirlenen isimlerde Cumhur ittifakının ruhuna uygun isimler olduğu, MHP Lideri Devlet Bahçeli rahatsız etmeyecek isimleri tercih etmişler, AKP teşkilatlarının büyük çoğunluğunda Cumhur ittifakının küçük ortağına karşı büyük bir rahatsızlık olduğu uzun zamandır bilinmekteydi, asıl aldığım kulis bilgisi ise 24 Mart’ta yapılacak olan AKP’nin büyük kongresinde en üst karar organı MKYK girmek isteyenlerin Devlet Bahçeli’nin desteğini almak için MHP liderinin kapısında bekleyen çok sayıda AKP’linin olduğu bilgisini aldım , kurulduğu 2002 yılından 2016 yılına kadar Pensilvanyandan gelen AKP listeleri şimdi bir zamanlar AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın çok ağır hakaret ettiği Devlet Bahçeli tarafından gelecek olması su lafı ettiriyor “Vah AKP Vah”.

AK Parti kulislerinde değişimin parti yönetimi ile sınırlı kalmayacağı, Kabine’de yapılacak değişiklik için de zamanlamanın uygun olduğu dile getiriliyor. Kulislere göre, parti yönetimi ile beraber kabine değişikliği kesinlikle olacağı yönünde.

AK Parti nisan ayına teşkilatlar, parti yönetimi ve kabine olmak üzere tüm kadrolarını yenilemiş olarak girecek. Bununla birlikte erken seçim tartışmalarını daha sık duyacağız gibi görülüyor.

Etiketler
AK Parti