Abdülhamit Yahudilere nasıl toprak sattı?

Siyonizmin kurucu Teodor Herlz.Abdülhamit ile tam 5 kez görüştü. Kurmayı düşlediği ‘Yahudi Devleti’ Filistin bölgesinde olduğu için Abdülhamit’e hep sıcak...

Abdülhamit Yahudilere nasıl toprak sattı? - Resim : 1

Siyonizmin kurucu Teodor Herlz.
Abdülhamit ile tam 5 kez görüştü. Kurmayı düşlediği ‘Yahudi Devleti’ Filistin bölgesinde olduğu için Abdülhamit’e hep sıcak yaklaştı. Abdülhamit de Osmanlı borçlarından dolayı Herlz’e övgü ve saygıyla yaklaştı. Sövgüyle değil. Öyle tokat atmış v.s. filan diyorlar ya, o palavra.

Gırtlağa kadar borca batmış bir devleti yönetirken o sıkar biraz. Çünkü Osmanlı borcunun büyük kısmı Rothschild Ailesine ait. Rothschild Ailesi Yahudi bir aile. Ve bu aile de Teodor Herzl ile sıkı ilişki içerisinde.

Peki Siyonizmin kurucusu Teodor Herlz’e nasıl davrandı Abdülhamit?
Hemen söyleyelim, gayet dengeli, saygılı, kibar ve de tavizkar.

Örneğin 1896 yılında Teodor Herzl’e 3’ncü dereceden Mecidiye Nişanı verdi. 1901 yılında da da 1’nci Dereceden Mecidiye Nişanı verdi. Ve Teodor Herlz’e karşı şu cümleleri kullandı;
“Ben daima Yahudilerin dostu olmuşumdur, daima da öyle kalacağım. Gerçekten ben sadece Müslümanlara ve Yahudilere dayanmaktayım. Diğer tebaam hakkında aynı güveni besliyorum diyemem”

“Yaa Abdülhamit ‘Ben Yahudilerin dostuyum’ demez” filan demeyin. Der. Diyebilir de. Çünkü Abdülhamit Teodor Herzl ile yaptığı görüşmeleri Fransızlarla yürüttüğü pazarlıklar karşısında koz olarak kullandı. Hatta Teodor Herlz Filistin’de toptan bir yurt toprağına karşılık 30 milyon sterlin vadedince Abdülhamit’in bu parayı kabul de etmedi. Doğrudur.

Ama; Abdülhamit toprakları Yahudilere toptan değil perakende satmıştır.

Şöyle ki;
Sultan Abdülaziz 1867’de yabancılara toprak satışı yasası çıkarmıştı. Yahudiler de bu yasadan faydalanarak Filistin’de topraklar satın alıp çiftlikler kurmaya başlamıştı. İşte Abdülhamit, o dönemde yaşamış Orgeneral Fahrettin Altay’ın “10 yıl savaş ve sonrası” adlı kitabının 126’ncı sayfasına göre Rusya’da katliama uğramış 20 bin Yahudi’nin Filistin’den toprak satın almasına göz yumdu. Abdülhamit döneminde getirilen 20 bin Rus Yahudi, İsrail topraklarında bu gün yaşayan Yahudilerin temelini oluşturmaktadır. Çünkü o yıllarda Filistin’deki Yahudi nüfusu da aynı rakamlardaydı çünkü.

Bu yılın başında tarihçi Prof.Dr. Mustafa Balcıoğlu ile Doç. Dr.Sezai Balcı Başbakanlık Osmanlı Arşivini araştırarak konuyla ilgili önemli belgeler çıkardılar. Ve bu belgeleri "Rothschildler ve Osmanlı İmparatorluğu" isimli kitapla yayınladılar. Rothschild Ailesi Yahudi kökenli bankacı bir aile. Bu kitapta Rothschild Ailesi'nin Osmanlı padişahları ile olan gizli ilişkileri var. Kitapta ayrıca Rothschildler ailesinin Filistin'de koloniler kurduğu, Abdülhamid'in Filistin'de Yahudilerin toprak satın almalarına izin verdiği belgelerle açıklandı.

Evet,
Abdülhamit Filistin’de Teodor Herlz’e toptan bir yurt satmadı ama perakende toprak satışına izin verdi. Yahudiler işte o perakendelerden bugün Filistin’de bir yurt yarattı.

Ayrıca şunu da unutmamak gerek. İsrail’in temelleri 1948’de değil, 1919 Paris Konferansında atıldı. Filistin’de bir İsrail Devletinin kuruluşuna bu konferansta Mekke Emiri Hüseyin’in oğlu Kral Faysal’da imza koydu. İmza koyarken yanında yakın dostu olarak ünlü İngiliz casusu Arabistanlı Lawrance’de vardı.

Özetle bu gelinen noktadan Abdülhamit ve Araplar da sorumludur.

Coronaya meydan okur gibi yasakları sallamayıp sokaklarda boy boy İsrail’i kınıyorsun ama,
O Filistin bayrağını sallarken bu gerçekleri de unutma...