Bitlis'te hasadına başlandı, dünyaca ünlü ve tam bir vitamin zengini: Kilosu 1000 TL!

Dünyaca ünlü olan ve bilimsel olarak kalitesi öne çıkan kara kovan balının Bitlis'te hasadına başlandı. Faydası saymakla bitmeyen ve tam bir vitamin zengini olan balın kilosu 1000 TL'den alıcı buluyor.

> <

Bitlis'in yüksek rakımlı bölgelerinde kurulan kovanlarda üretilen 'Altın Bal' ödülüne sahip dünyaca ünlü kara kovan balının hasadına başlandı.

Türkiye'de en geç hasat yapılan illerin başından gelen Bitlis'te balın kalitesi bilimsel olarak öne çıkarken, Kilogramı 800-1000 TL arası satışa sunuluyor.

"ÇOK FAZLA TALEP GÖRÜYOR"

İHA'ya konuşan Bitlisli balcı Serdar Nevzat Ersan, "Geleneksel üretim modelimiz olan kil ve gübre karışımı kovanlarımızdan elde ettiğimiz karakovan ballarımızın hasadına başlamış bulunmaktayız. Bu ballarımızın hasadını ekim ve kasım aylarında, yani havaların tam anlamıyla soğumaya başladığı vakit yapıyoruz. Bu ballarımızı organik tarım yönetmeliğine göre üretmekteyiz. Geçen yıl Londra’da ‘altın bal’ ödülü almış olan balımız burada üretildi. İlimiz floral kaynaklar bakımından oldukça zengin. Yaklaşık bin 200 çeşit endemik bitki türüne sahip olan ilimizde ballarımızı üretmekteyiz. Londra’daki yarışma neticesinde yurt dışından oldukça fazla talep gelmektedir. Bu ödülden sonra taleplerin artışı doğrultusunda bizde tesislerimizde ürünlerimizi paketleyip ihracatımıza başlayacağız" dedi.

Bitlis'te hasadına başlandı, dünyaca ünlü ve tam bir vitamin zengini: Kilosu 1000 TL! - Resim : 1

BİTLİS BALI

Bitlis Balı, Bitlis ilinde üretilen bir bal türüdür. Bitlis, yüksek rakımlı dağları ve zengin bitki örtüsü ile bal üretimi için ideal bir iklime sahiptir.

Bitlis Balı, çam, kekik, karahindiba, ıhlamur, çiçek ve geven gibi farklı çiçeklerden elde edilir. Bu çeşitlilik, bala kendine özgü bir lezzet ve aroma verir.

Bitlis Balı, koyu renkli ve yoğun bir kıvama sahiptir. Tatlı ve aromatik bir tada sahiptir.

Bitlis Balı, yüksek besin değeri ile bilinir. A, C, E ve K vitaminleri, demir, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir.

Bitlis Balı, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kalp sağlığını korumaya ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.

Bitlis Balı, Türkiye'nin en kaliteli ballarından biridir. Uluslararası piyasalarda da yüksek talep görmektedir.

Bitlis Balı, genellikle çiğ veya süzme olarak tüketilir. Ayrıca tatlılarda, kurabiyelerde ve diğer yiyeceklerde de kullanılır.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Bitlis