Sokak röportajında saniyeler içinde fikir değiştiren vatandaş gündem oldu

Kendine Muhabir adlı YouTube kanalının yaptığı sokak röportajındaki bir vatandaşın tutarsız ifadeleri sosyal medyada gündem oldu.

Kendine Muhabir adlı YouTube kanalının yaptığı bir sokak röportajında, bir vatandaşın AKP ve CHP'nin HDP ile görüştüğü haberi ile ilgili farklı söylemleri sosyal medyada gündem oldu.

Muhabirin "CHP heyeti, HDP ile bir görüşme gerçekleştirecek. Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, röportaja katılan vatandaş "Allah akıl fikir versin. O kadar şehit cenazesi geliyor. Hiç düşünmüyor mu bunlar?" dedi.

Vatandaşın bu cevabı karşısında, sokak muhabiri, bir yanlış anlaşılma olduğunu, aslında AKP'nin HDP ile görüştüğünü söyledi. Muhabirin soruyu düzeltmesi üzerine vatandaş şaşkına uğrayarak, "Görüşür, görüşür. Mecliste grubu var" dedi. Muhabirin, "Her gün şehit cenazesi geliyor" sözlerini hatırlatması üzerine, röportaja katılan kişi "Her şeye alıştık artık, normal geliyor" diye cevap verdi.

Vatandaşın saniyeler içinde verdiği cevabın değişmesi sosyal medyada gündem oldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın yer aldığı AKP heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifine ilişkin Meclis’te 2 Kasım'da HDP grubunu ziyaret etmişti. Dün grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, ise “AKP heyetinin Meclis’te grubu bulanan partilerle görüşmesi son derece doğru ve doğaldır” demişti.

Etiketler
YouTube