Kemal Kılıçdaroğlu, Gıllıgışsız İşler

KAYDA GEÇSİN Sosyalist ülkücü, belediyeci tiyatrocu, aktör Emre Kınay ‘İYİ Parti Sosyalisti’ gibi bir kavram armağan etti medyamıza, çok yaşasın , bunu...

KAYDA GEÇSİN

Sosyalist ülkücü, belediyeci tiyatrocu, aktör Emre Kınay ‘İYİ Parti Sosyalisti’ gibi bir kavram armağan etti medyamıza, çok yaşasın , bunu seçimlerde söyleseydi ya, Jülide’nin 40 soru sorması mı beklenir!

Son yerel seçimlerde İYİ Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı olan Emre Kınay, Haber Global ekranlarında yayınlanan Jülide Ateş'le 40 programında "Meral Hanım hatırlayacaktır, ‘Benim kapıma sizin aracılığınızla herhangi bir milliyetçilik kimliğiyle gelen birini, siz bile gönderseniz almam. Kabul ediyorsanız adayınız olayım’ dediğini açıklamış ve söyleşinin devamı adeta nikah töreni gibi,‘ Sosyalist olduğumu biliyor musunuz? Evet. Kabul ediyor musunuz? Evet…” diyor!

Vallahi hepsi çok yaşasın.

Yılın Komedisine imza atmışlar hep beraber.

Duru Tiyatro repertuarı yerliler de olmakla birlikte çoğunluk yabancı oyunlardan yani Emre Kınay çeviri ağırlıklı oyunlara bakarak söyleyecek olursak yerelliği evresel baskın kültürle birleştirerek Soğuk savaş repertuarlarını tiyatrosunda ısıtarak nerede ise ödenekli tiyatrolara meydan okuyan çeşitlilikte tiyatro hizmet vermiş.

İYİ Parti Kadıköy İlçe Başkanı Alper Akdoğan, Emre Kınay’ın TV programında sorulan bir soruya karşın verdiği cevabın, yazılı/görsel basında ve sosyal medyada yer verilerek Partilerini karalamaya yönelik kirli bir propagandanın merkezi haline getirilmesi hasebiyle bir açıklama yapmanın zaruri hale geldiğini söylüyor.

Açıklama ise anlaşılır gibi değil, Kınay’ın aday adayı olarak belirlenme nedeni, Bakırköy Belediye’sinde 18 yıllık bir iş tecrübesinin olmasıymış, “Belediyecilik faaliyetlerine ve işleyişine” vakıf olmasıymış, Kadıköy halkı tarafından kabul görmüş bir sanatçı olması, geçmişinde herhangi bir leke olmayışı ve çalışkanlığını göz önünde bulundurulmuş yani bu sözler Emre Kınay’ı neden aday gösterdiklerine sanki mazeret gibi olmuş.

Adam sosyalistim , söyledim baştan diyor ve aday göstermişsiniz, ne var bunda? Ama Emre Kınay’ın bildiğimiz kadarıyla 18 yıllık belediyecilik tecrübesi, itfaiye, yol, kanalizasyon değil tiyatro alanında görev olarak tanımlanıyor özgeçmişinde, Belediye Başkanlığı adaylığına 18 yıllık tiyatro geçmişi referans olduysa bravo İYİ Partiye, ödenekli kurumlarda sanat yapılır mı ayrı konu, Kadıköy halkı tarafından kabul görmüşlük ise anlaşılan yeteri kadar oy toplayamadı ki İYİ Parti hayli iddialı adayı Kınay’ımız kaybetti Şerdil Bey kazandı. Asıl mesele bu; Tiyatrodan belediye tecrübesi !

Daha sonra Süreyya Sineması Önünde Sayın Akşener’i etrafındaki kalabalık ve Kadıköy Belediye başkanı Şerdil Bey ile yine bir seçim gezisinde son derece dostane bir şekilde esnaf ziyaretinde gördüm.

Sorun yok yani. Velhasıl sorun nedir, alınganlığın sebebi nedir inanın anlayamadım. Emre Kınay’ın sosyalist olmasıysa ve bundan sıkılıyorlarsa aday göstermeselerdi, maalesef hemen her alanda sorunumuz kadim bir sorun; insanlar nasıl bir kişiliğe sahipseler öyle görünmekten nedense çekiniyorlar, bu böyle olunca da iyi insanların kıymeti bilinmiyor , kötülerde haddinden fazla kıymet kazanıyor. Mevlana tavsiyesini tutmak lazım:

Güneş gibi ol şefkatte,merhamette.
Gece gibi ol ayıpları örtmekte.
Akarsu gibi ol keremde,cömertlikte.
Ölü gibi ol öfkede ,asabiyette.
Toprak gibi ol tevazuda,mahviyette.
Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol.

Bu nasihatı daima tutan naçizane gözlemim Kemal Kılıçdaroğlu. Tele 1’de sorulara yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu yine Mevlanın nasihatından şaşmadı. Gayet net , açık ne yapılması gerektiğini ve planladığını kamulaştırmaya kadar vakit yettiğince usulünce sabır , merhamet , tevazu ile anlattı. Ve olduğu gibi göründü bembeyaz saçlarıyla kavgadan uzak, sakin, gençlerin ‘cool’ dedikleri CHP lideri Kuvvacı olduğunu da hatırlattı. Sabrın sınırı var. Gıllıgış’ı olmayan ve gıllıgışlı işlere karşı bir adam , böyle insanlara ihtiyacımız var her alanda çok yorulduk. Saygıyla Kayda Geçsin

Etiketler
Emre Kınay Kemal Kılıçdaroğlu