Modern zaman cariyeleri ve kadın hakları

KAYDA GEÇSİN Aile içi şiddet gösteriyor ki kadın evinde güvende değil , ve evinde bile güvende olmayan kadın acaba nerede güvende olabilir , Okulunda bir...

KAYDA GEÇSİN

Aile içi şiddet gösteriyor ki kadın evinde güvende değil , ve evinde bile güvende olmayan kadın acaba nerede güvende olabilir , Okulunda bir kız çocuğu nasıl kaybolur ?

Sokakta bir kadın sopayla evire çevire nasıl dövülür hem de polise meydan okuyarak .

Öte yandan kadını kapayan zihniyet onu nelerden , nasıl koruyor acaba ?

Her peçeli kadın gördüğümde o peçeler yoksa dayak izlerini mi saklıyor diye geçiyor içimden .

Yeni bir dünya savaşı başlayacak mı, ne zaman , kimler çıban başı olacak diye tartışanları izliyorum , okuyorum , nasıl farkında olmazlar , yahu yeni dünya savaşı olmakta !

Bu global bir savaş ve ne yazık ki özünde kadınlara karşı bir savaş .

Çünkü bu global savaşın kilit noktası kadınlar .

Toplumlarını birlikte tutan , hayatın değerlerine verdikleri eşit önemler zincirinde merhamet, tolerans , güvenlik , sağlık gibi ticari olmayan konulardaki kapasiteleri dudak uçuklatan bir güç kadınlar , kendileri farkında olmayabilirler ama erkekler ve cariyeler farkındalar .

Güçlü kadınların karşı karşıya kaldıkları ve mücadele ettikleri cinsel aşağılanma, ve eşitsizlikle mücadelede hemcinslerinden yedikleri kazıklar cabası .

Bunlar tam bir cariye sınıfıdır.

Bu kadınlar liberal olsa ne yazar, Atatürkçü veya muhafazakar olsalar kime ne faydaları var , alayı kaplama . Ama Madeliene Albright’ın şu sözleri asla unutulmasın ;

‘ Kendilerinden başka kadınlara yardım etmeyen kadınlar için cehennemde özel yerler var ‘.

Kadınlar bazı bölgelerde hayatlarını tehlikeye atan geleneklere bağlı ilkel pratikler yüzünden fiziki ve duygusal travmalar yaşıyorlar, vücutları vahşetin parmak izleriyle dolu.

Uğradıkları aile içi şiddetten kurtulmak için nereye kaçacakları hala belli değil. İçeriden dışarıya , dışarıdan içeriye nereye kaçacaklar , kırk katır mı kırk satır mı sorusu akla geliyor.

Kadınlar kendilerini sürüleştiren düzenden artık medet ummamalılar, sürüden ayrılma zamanıdır .

‘İzin almak ‘ bir kadın siyasi parti liderimizde bile reflex olmuş, kadınlar izin beklememeli ,kim beni durduracak diye meydan okumalılar.

Kadın başkaldırısı feminist bir meseleden ziyade insan haklarının meselesi .

Feminizm insan hakları talebinin radikal bir haykırışıdır ve saygıdeğerdir.

Feminist olmayan kadın zaten kendi tarafını tutmayan bir salak değildir de nedir ?

Filimlerde seks sahneleri feminist olmaya yetmez.

Kadın seleksiyoları yapan kitaplar üzüntü verici, bu kitaplarda yok sayılan, dışlanan kadınlar ya erkeklerin istediklerini vermeyen ya da diğer kadınların rekabet edemedikleri yüksek kapasiteli kadınlardır, bu çöpleri karışırmadan , satın almadan önce iyice düşünün , çok azıttılar .

Kadınların içinde bulunduğu facianın vahametini anlamak için şimdinin medyasında kadından nedir hatırda kalan diye gözden geçirelim ;

Hadise’nin kıçı açıkta , öbürünün göğsü dekolte , diğerinin derin yırtmaç , Ömür’ün pantalon deliği , kiminin sımsıkı her tarafı kapalı elbiseleri , dikkat edin hatırda kalanlar kadınlar değil giysileri, açtın , kapattın yetti canımıza !

Kadınlar dizilerde bile kahraman değiller hep kurbanlar , ve kadın oyuncular susuyorlar nasıl olacak bu iş , susarak kükremek mümkün mü ?

İtaati öğretme , kadını terbiye etme sevdası yerine bir kadınla birlikte bir tutkuyu yaşayamadan gidiyor adamlar, yuh artık , onlara da yazık .

Kadınlar mobilize olmadan toplum geleceğe değişimi kucaklayamaz.

Kadın olmanın zorluğu bu serüvende erkeklerle mücadele ediyor olmaları.

Güçlü kadınları özür diler hale getirmek, erkeklerin seçtiği onların istediği gibi kadınların yolunu açmak çıkmak sokakta duvara toslamaktır.

Ayıp artık , hele şimdilerde ekranlarda bu kadınların devri tamamen bitti, yanına şunu koyalım , ya da 2 kişi daha takviye edelim belki tutar hesabı bana ‘Yanlış Hesap Bağdat’tan döner’ sözlerini anımsatıyor.

İtibarına ihtiyaç duyduğumuz değerli insanlar , çıkmayın kadın erkek, giydirilip kuşandırılıp piyasaya sürülen bu sürü kuşlarının programlarına ,

belediyeler aldanmayın , aldattırmayın.

Hele kendileri okumaya muhtaç olan cahillerin yazdıklarını okumayın , kadına karşı her PR numaralarına net tavır koyun. Cariyeler geçmişte kaldı , Cumhuriyetimizde bu işbirlikçilere, mandacılara methiyeler düzenlere ihtiyaç yok , salaklığın lüzumu

ise hiç yok .

Saygıyla Kayda Geçsin necefugurlu@gmail.com

Etiketler
Kadın hakları