Yalancı...

02.07.2021 günü AKP Sakarya Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada “İngiltere’de aşıları 100-150 sterlin karşılığında parayla yapıyorlar”...

02.07.2021 günü AKP Sakarya Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada “İngiltere’de aşıları 100-150 sterlin karşılığında parayla yapıyorlar” dedi; İngiltere’den cevap geldi.
Aşıyı parayla yapmadıklarını söyledi.

Aynı toplantıda “Almanya 100-150 Euro karşılığında ile aşı yapıyorlar” demişti. Bu haberi duyan Almanlar şaşırdı. Der Westen adlı gazete bu iddiada bulunan kişinin "Doğru olmayan açıklamalarla halkını yanıltan bilgiler verdiğini" öne sürdü.
‘Yanıltan bilgiler vermek’; ‘kandırmak’ demekti.

Yine o toplantıda “Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahi bu aşıları ücretle yapıyorlar, bizde ücretsiz” dedi, halbuki İngiltere ve Almanya dahil, Fransa, İspanya, İtalya, Danimarka ve Yunanistan’da Covid-19 aşıları ücretsizdi.

Hatta Yunanistan aşıyı teşvik için üste para bile veriyordu.

Yine aynı kişi;

28 Nisan 2018 tarihindeki İzmir Mitinginde Adnan Menderes Havalimanı’nı yaptıklarını söylemiş, halbuki İzmir Adnan Menderes Havalimanı 1987 yılında açılmıştı.

1 Haziran 2018 günü Adıyaman’da havalimanını biz yaptık demiş, halbuki Adıyaman Havalimanı da 1998 yılında hizmete girmişti.

7 Haziran 2018 Tarsus’ta “Boğaz köprüsünü Süleyman Demirel yapmıştı. O zaman ki komünistler ne diyordu: Biz köprüyü satacağız diyordu. Rahmetli Özal da satamazsınız diyordu” dedi Oysa gerçek tam tersiydi. 1983 seçimleri sırasında televizyondaki bir tartışmada Özal Boğaz Köprüsü’nü satacağım diye tuttururken, Halkçı Parti Lideri Necdet Calp “Satamazsınız beyefendi, sattırmayız” diyerek yumruğunu masaya vuruyordu.

8 Haziran 2018 günü Muhtarlar Toplantısında “Ben 75 öğrencili sınıflarda okuduğum zaman, tek partili dönemdi, yani CHP’nin iktidarda olduğu dönemdi” dedi, halbuki 1954’te tek parti dönemi yoktu.

Çok parti dönemi vardı.

2010 yılı Aralık ayında “Benim milletimin dili tektir. Bu, Türk Milleti.” dedi. Aradan 6 ay geçti “Ben ne tek dil dedim, ne tek din dedim. Hiçbir yerde benim böyle bir ifadem yoktur” diyerek kendi kendisini yalanladı.

Mart 2011 yılında “Ben şahsen böyle bir sorumluluğun altına giremem.Çünkü parası olan var olmayan var. Parası ola bastıracak parayı askerlikten kurtulacak ee parası olmayan da gidecek askerlik yapacak” diyerek bedelli askerliğe karşı olduğunu söylemişti, ama 8 ay sonra bedelli askerlik ile ilgili yasayı bizzat kendisi çıkardı.

1980 öncesinde çok yoğun çalıştığını ve eve her gece geç gittiğini söyledi. Hatta görüşememesinden dolayı büyük kızının bir gece kendisine not yazdığını bile belirtti.

Elbette bu bilgi doğru değildi, çünkü büyük kızı 1980’den sonra, 1983 yılında doğmuştu.

Nasıl oluyordu da doğmadan 3 yıl önce babasına not yazıyordu?

2018 yılında “Bu kardeşinize yetkiyi verin bu faiz ve dövizle nasıl mücadele ediliyor göreceksiniz” dedi, yetki verildi, döviz iki katına çıktı, faiz fırladı.

2011 Şubatında “Nato’nun ne işi var Libya’da” derken, bir ay sonra Nato’nun Libya’ya girmesi gerektiğini söyledi.

Adıyaman mitinginde önce “Adıyaman’da Havalimanı var mıydı” diye sordu. Sonra da milletin gözünün içine baka baka “Biz yaptık biz” dedi. Halbuki Adıyaman’da Havalimanı partisi kurulmadan 4 yıl önce yapılmıştı.

Malatya mitinginde “Üniversiteyi biz yaptık” dedi, halbuki üniversite Malatya’da 40 sene önce yapılmıştı.

Biz gelmeden önce “MR mı vardı? Ultrason mu vardı? Tomografi mi vardı?” diye konuştu. halbuki kendisi gelmeden 15 sene önce bile bu cihazlar kullanılıyordu.

1994 yılında ‘Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmadığını bunun koskoca bir yalan olduğunu’ söylerken 2011 yılında ‘Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ve bunun tartışma götürmediğini’ söyledi.

Yıl 1993; “Başkanlık sistemi bir özentinin sonucu ya da Amerikan Emperyalizminin bir tavsiyesidir” demişti, ama o şimdi Başkan.Tüm yetkileri eline aldı, Türkiye Cumhuriyetini tek adamlı Başkanlık sistemine çevirdi.

Bu söyledikleri yetmedi. Bir de karşısındakini suçladı. “Yalan söylemek gerçekleri çarpıtmak bunların iliğine kadar işlemiş vaziyette” dedi.

Vallahi böyle dedi.

Tüm bunları söyleyen kim mi? Yalancı demek yetmez tabii ki.

Yalancının önde gideni..

Etiketler
Sakarya