Ziya Selçuk gitti hesaplaşma bitti mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilatından başlayıp taşra teşkilatlarına dek yayılan çatışma, son günlerde iyice ayyuka çıkan bir hesaplaşmaya dönüşse de...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilatından başlayıp taşra teşkilatlarına dek yayılan çatışma, son günlerde iyice ayyuka çıkan bir hesaplaşmaya dönüşse de aslında çok daha önce başlamıştı.

Uzun yıllardır rant ve koltuk çetelerinin çöreklendiği MEB, asli işlevi olan eğitimden çok, bireysel ve grupsal olarak maddi ve manevi ayrıcalıklara erişmek, efendilerine de hizmet etmek için yarışanların bazen çekiştiği bazen seviştiği bir kadrolaşma alanına dönüşmüştü.

Seviştikleri dönemlerde aralarındaki siyasal-ideolojik ayrılıklar, etnik aidiyet ve farklılıklar bile önemsizleşirken; çıkarlarının çatıştığı ve çekiştikleri dönemlerde, iki gün önce seviştiklerinin yüzündeki ben bile büyük bir soruna dönüşüveriyordu.

Buna rağmen, arada sırada birbirlerine diş bileseler, birbirlerinin ardından iş çevirseler de hem rant ve koltuk hem de efendilerine hizmet aşkıyla epeyce bir dönemdir can ciğer kuzu sarması modunda yol alıyorlardı.

Birbirlerini o kadar iyi ve yakından tanıyorlardı ki kimin karısının/eşinin başka birileriyle birlikte olduğunu bile yazabiliyorlardı. İtham edilenler de boş durmuyor, “MEB’in Sümbül Ağası”1 diyerek karşı saldırıya geçiyorlardı. Neredeyse bir tek ismini vermedikleri kalıyordu.

Peki; tüm bu olup bitenleri, hatta daha ötesini de nereden biliyoruz? Elbette kendi yazdıklarından… Bu konuda sosyal medya ve whatsapp grupları üzerinden iki metin yayımlandı. Bunlardan biri “MEB’de Büyük Operasyon” başlığını taşıyordu. Diğeri ise “Adım Adım Ziya Selçuk Devirme Operasyonu”.

Önce “MEB’de Büyük Operasyon”

Tarih, 10 Eylül 2020’ydi.

Daha sonraki günlerde malum bir “Vali”nin yazdığı iddia edilen “MEB’de Büyük Operasyon” başlıklı metin, 11 Eylül’e yaklaşık üç saat kala twiter üzerinden yayımlandı. Ve neredeyse memleketin yetkili yetkisiz, ilgili ilgisiz birçok kurum ve ismi etiketlenerek servis edildi.

MEB’de yürütülen operasyonun “Elmalı Şeker” adını taşıdığını belirten metnin kalemşorları, bunun Ziya Selçuk’a karşı yapıldığını söylüyorlardı. Ve asıl hedefin de Reha Denemeç olduğunu yazıyorlardı. Sonra da bu operasyonun MEB içerisinde yer alan kimler tarafından kimlere yönelik gerçekleştirildiğini belirtiyorlardı.

Operasyonun destekçileri de hedefe konulup görevden alınacak olanlar da isim isim yazılmıştı. Belirtilenlerden birçoğu, yazıldığı gibi, şu ya da bu nedenle ve zaman içinde görevden alındı.

Örnek olsun diye belirteyim: En son görevden alınan İnşaat Emlak Dairesi Başkanı Umut Gür de adı geçenlerden biriydi. Keza daha önce görevden alınan birçok il milli eğitim müdürü de söz konusu metinde “Elmalı Şeker” operasyonunun hedefi olarak belirtilmişti.

“MEB’de Büyük Operasyon” başlığıyla paylaşılan metin sonrasında “Büyük Operasyon” MEB’de Neler Oluyor?”2 başlıklı bir yazı kaleme aldık. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi. Soru önergesine, Bakanlıkça verilen ve olup bitenlere ilişkin zerre bir bilgi taşımayan, hatta bunları yok sayan cevap gelmeden önce, itham edilenler çoktan harekete geçmişti.

Ve Karşı Cevap Gecikmedi

“Elmalı Şeker” operasyoncuları olarak nitelenen ve bu işte taraf olduğu belirtilenlerin yanıtları birbiri ardına gelmeye başladı.

İlk yanıt 12 Eylül 2020 tarihinde ve ‘derin mahfil’lerden alınmış teknik destek eşliğinde ve alelacele verilmişti. “MEB’de Büyük Operasyonun Şifrelerinin Deşifresi” gibi iddialı bir başlık atmışlardı.

Lakin hızlarını alamamışlardı. Ve bildiklerinin, dahası söylemek istediklerinin hepsini de yazıp yayınlamaya cesaret edemedikleri için yeniden klavyenin başına oturmuşlardı.

Tarih 15 Eylül 2020’ydi. Ve bu kez Whatsapp grupları üzerinden paylaşılan yazının başlığı, “Adım Adım Ziya Selçuk Devirme Operasyonu” sözünü taşıyordu. Metinde ilginç bilgi ve iddialar yer alıyordu.

Ve tüm bu gelişmeler eşliğinde yeniden sormuştuk: “MEB’de Organize Çeteler Çatışıyor! Bakan Ne Yapıyor?”3

Elbette yanıt yoktu. Çünkü ‘bakan’ ne olup bitenleri görmeye kadirdi ne de isim isim sayılan muhataplara dair idari ve adli anlamda soruşturma talebinde bulunmaya…

İşte O İlginç Bilgilerden Biri

Aslında iddia demek gerek. Ancak, şu gün itibariyle, ayniyle vaki gerçekleştiği için bilgiye dönüştü artık.

Peki; “Adım Adım Ziya Selçuk Devirme Operasyonu”nda yer alıp da bugün gerçekleşmiş bulunan o ilginç iddia nedir?

“Adım Adım ZİYA SELÇUK Devirme Operasyonu”nu kaleme alanlar 11 ay önce şöyle yazmışlardı: Bu, “Bakan yardımcısı Mahmut Özer’i Bakan yapma operasyonudur.”

11 ay önce yazılan bugün gerçekleşti: Ziya Selçuk gitti. “MEB’de Büyük Operasyon”cuların üç “üst akıl” sahibinden biri olduğu iddia edilen Mahmut Özer geldi! Peki; MEB’deki hesaplaşma bitti mi?

Elbette hayır! O halde “Seyreyle gözüm Salih seyreyle!” MEB’deki rant ve koltuk çeteleri arasında, bundan sonra olacakları hep birlikte göreceğiz.

“Ya eğitim” mi dediniz? Geçiniz efendim…


1 https://www.kamudanhaber.net/meb/mebin-sumbul-agasi-h454064.html
2 “Büyük Operasyon! MEB’de Neler Oluyor?” başlıklı yazı: https://www.gercekgundem.com/yazarlar/atalay-girgin/2551/buyuk-operasyon-ya-da-mebde-neler-oluyor
3 “MEB’de Organize Çeteler Çatışıyor! Bakan Ne Yapıyor?” başlıklı yazı: https://www.gercekgundem.com/yazarlar/atalay-girgin/2557/mebde-organize-ceteler-catisiyor-bakan-ne-yapiyor

Etiketler
Ziya Selçuk