Adana'da bedava hasat başladı, alacak kimse bulamadı: 70 ton ürün tarlada kaldı!

Adana'da mutfakların vazgeçilmezi lahanayı 1 TL'ye dahi alacak kimse bulunmayınca 70 ton lahana tarlada kaldı. Bedava hasat sonrası lahana tarladan çıkarılırken, köylülere dağıtıldı.

Adana'da 10 dönüm araziye 27 bin 500 lahana fidesi eken üretici Haşim Taşkın, tarlada kilosu 8 TL'den 1 TL'ye düşen lahanayı satamayınca kendi toplayıp köyüne dağıtma kararı aldı.

Lahananın tarlada kaldığını aktaran Taşkın, "Bölgede alacak komisyon evi yok. Bunu alacak bulamadım. Ben de ücretsiz dağıtıyorum. 70 ton gibi bir rekolte oldu ama satamadım" dedi.

LAHANA

Lahana, turpgiller familyasından olan bir sebzedir. Genellikle salatalarda veya lahana çorbasında yenir.

Lahana, A, C ve K vitaminleri de dahil olmak üzere birçok vitamin ve mineralin iyi bir kaynağıdır. Lif bakımından da zengindir. Lahana çiğ, pişmiş veya fermente olarak yenebilir.

Lahananın sağlık faydaları:

- Lahana; C vitamini, K vitamini ve folat dahil olmak üzere birçok vitamin ve mineralin iyi bir kaynağıdır,

- Lahana; ayrıca lif bakımından da zengindir ve antioksidanlar içerir,

- Lahana; kalp hastalığı, kanser ve iltihaplanma riskini azaltmakla ilişkilendirilmiştir.

Hasretle beklenen hasat başladı, yoğun talep görüyor! Ekonomi Dönüme 3 ton ürün: Tarlada kilosu 20 TL Ekonomi Çeşme ve Kuşadası'ndaki oteller bayram tatilini dolu geçirecek Ekonomi Sadece Elazığ'da üretiliyor, büyük ilgi görüyor Ekonomi Sıkıntılı hasat başladı: Tarlada kilosu 20 TL Ekonomi ÇAYKUR açıkladı, tomurcuk çayın alım fiyatı belli oldu Ekonomi Erkenci hasat başladı, eken perişan oldu Ekonomi Örnek ekim yaptı, 2 bin ton ürün hasadı bekliyor Ekonomi Kapış kapış gidiyor: Taleplere yetişemiyor Ekonomi Erdoğan'dan çiftçiye destek açıklaması Ekonomi Hasadı başladı: Tarlada kilosu 50 TL Ekonomi Kebapçıların vazgeçilmezi: Kilosu 200 TL Ekonomi