Satürn ve Plüton Türkiye için ne anlama geliyor?

Dünya gibi Türkiye’de önemli bir dönüşümden geçiyor. Geçen yazımda, Dünya’daki gelişmelerin astrolojik olarak karşılıklarını anlattım ve anlatmaya devam edeceğim. Bu yazımda 80 darbesi sonrası hayatımıza giren, 1982 anayasasıyla birlikte günümüze kadar gelen süreci astrolojik verilerle sizlere aktarmak istiyorum. Astroloji bilmeyenleriniz için, astrolojik terimleri sembol olarak düşünürseniz yazı daha anlaşılır olabilir.

1982 Anayasasından beri gelen Satürn ve Plüton döngüsünden bahsedeceğim. Bu iki gezegen, aşağı yukarı 33 yılda bir döngüsünü tamamlıyor. 2020 yılında biten döngünün başlangıç tarihi 1982 yılıdır.

9.11.1982 tarihinde anayasanın kabul edildiğini biliyoruz ve tam da bu tarihlerde Satürn ve Plüton, Terazi burcunun 27. derecesinde birleşmişti. Türkiye’nin natal haritasında ise, 24 derece Terazi burcunda Merkür ve Satürn gezegeni birleşir. Bu durum, aile, vatan, toprak ile ilgili konularımızda adaletle ilgili beklentimizin önemli olduğunu gösterir. Merkür ve Satürn birleşimi; Türkiye’de gençlerin, gazetecilerin, esnafın, yakın komşularımızla ilişkilerimizin, iletişimin ve eğitim konularının üzerinde hep bir devlet baskısının olacağını ve adalet arayışının devam edeceğini gösterir. Devlet ve özel kurumlar, iş hayatı ve sorumlulukların altında zorlanma, bireyin kendini ifade edememesi, kısıtlanma, korku ve endişe hissetme durumunu barındırır. 1982 anayasasında sosyal devleti değiştirme ve dönüştürüp tekrar bir yapı kurma çabası olmuş ancak Türkiye’nin yapısı gereği genişlemeden çok daralmaya sebep olmuştur.

Sonraki Satürn ve Plüton karesi, bizi 1994 senesindeki ekonomik kriz ile bizi baş başa bıraktı. Bu kare ülkemizde spekülasyonlar, borsa ve dış borçlar, bankalar ve krizler kısmında ön plana çıktı.

Ardından Satürn ve Plüton 2001 de karşılıklı geldi. İkizler-Yay aksındaki bu karşılaşma, iletişim, eğitim, çalışma hayatı, yayıncılık, akademi, uluslararası konular ve inançlar konusunu ortaya çıkardı. 14 Ağustos 2001 yılında Ak Parti kuruldu.

Satürn ve Plüton’un 2020’deki birleşmesinden önceki son karesi 2009 sonu ve 2010 yılları arasında olmuştu. O dönem; vatan, aile, adalet konuları ön plana çıkmıştı. Ülke açısından stresli ve gergin bir dönemdi. Bu dönemdeki gelişmeler, ülkemizi dönüştürmeye başladı. Türkiye artık eskiye dönüş olmayacak şekilde değişti ve dönüştü.

Ocak 2020’de Satürn Plüton yolcuğu sona erdi ve Oğlak burcunda yeni bir döngüye başladılar. Bu birleşme ile birlikte güçlü bir tutulma gerçekleşti. 1982 anayasası ile gelen devrin kapandığı bir sürece girmiş bulunmaktayız.

Etiketler
Türkiye