Kemal Kılıçdaroğlu'na sıra gelmiyor

KAYDA GEÇSİN Hac’da şeytan taşlamak için sterilize edilmiş taşlar hazırlanmış , Zemzem suyunun ise yine sterilize şişelerde dağıtılmasına karar verilmiş ...

KAYDA GEÇSİN

Hac’da şeytan taşlamak için sterilize edilmiş taşlar hazırlanmış , Zemzem suyunun ise yine sterilize şişelerde dağıtılmasına karar verilmiş , hepsi Covid 19 Tedbirleri kapsamında .

Zaten bu yıl hac 1 milyon kişi ile sınırlandırıldı , Gülben filan iyi ki gittiler pandemi öncesi .

Fransada şarap el yıkama gibi sterilazasyonlar için kullanılacakmış . Aman ha Fransa’da yaşayan ahali abdest alırken dikkat .

Dünya dertlerine öyle böyle çareler buluyor , bir değişim ve adaptasyon sürecinde .

Bizimkiler de ‘Kılıç hakkı’ diyor , kalabalıklar sanki seferden zaferle dönmüşler kendi şehirlerini zaptetmişler gibi bir psikolojiyle sokaklarda namaz kılıyor .

Avrupanın pek çok kentinde sosyalleşme 5 kişilik gruplarla sınırlandırılır Çin’de bu 2 kişiye inerken bizdeki durum bu . Bizimkiler kalabalık toplayıp sonra sakın kalabalıklara girmeyin diyorlarlar . 300 bin kişi kalabalık olmadan nasıl toplanır , yapmayın din kardeşiyiz.

Cem Küçük bu arada AKP’nin Tonbişinin ‘terbiye’sini meth etti, bu da iktidar medyasının en akıllısı , bira şişelerini gaz çıkarıp deviren adamın herşeyi olabilir ama terbiyesi zor ! ‘O rol icabı’ hiç cevap olmaz sanat fikirlerin tasviridir , uzun iş kısa keselim.

Çukur dizisinin ; kendinden etkilendiğini söyleyen oyuncusu İstanbul Festivalinde en iyi yönetmen seçilmiş , İstanbul her bakımdan tam bir festival oldu . Bravo İstanbul festivali bu yıl sırf bu ödül için festival yapmaya değermiş .

ABD Covid 19 aşısı için 2 milyar dolarlık sipariş vermiş ,

Bilhassa ABD’de çok popüler olan giyim markası Diane von Furstenberg pandemi nedeniyle battığını açıklıyor bizde batan marka yok çünkü marka yok !

İngiltere’de pandeminin ortasında Prens Charles’ın eşi Camilla Piyade Alayı Komutanlığı görevini 70 yıldır sürdürmekte olan 99 yaşındaki kayınpederi Prens Philip’den devralmasın mı , pek çokları için ‘demokrasinin beşiği İngiltere’ de Camille’in kayınpederi tarafından komutan atanmasını militarist bulmuyor kimse .

Bir İngiliz Canan’ları yok ki uyarsın .

Canan Hanımın geçmiş çalışmalarına saygısızlık etmek istemem ,

bu zor insan canı yakanlarla ilgili araştırmaların insanı yaralamaması imkansız , bu konuda ondan daha iyisini de bilecek değilim .

Dünyada olup bitenler bir yana , Bizde bir kısım , ‘Aya Sofya kılıç hakkı’ derken Canan Kaftancıoğlu’nun ‘Atatürk’ün Askerleriyiz ‘ sözlerini militarist bulması biraz çizginin ötesinde fantastik olmuş.

‘Mustafa Kemal’in Askeriyim’ diye bağıranların içinde peşinde gittikleri tarafından kandırılmış, ağzından çıkan lafın ağırlığına müdrik olmayan, numaracı , karşı devrimci yok mu , vardır.

Ama sanki böyle bağırınca Yeniçeri İsyanı başlayacak insanların canını yakacaklar, bokunu yedirecekler gibi orantısız bir güç gösterisi bahis konusu değil.

Söyleyenler sivil yahu .

Zaten sonunda Yeniçerilerin kemikleri romatizmaya iyi gelir diye satılmadı mı , halkta almış ha…nasıl bir kin ise.

Yoksa Canan Hanım Kadıköy’e de bu yüzden mi takıldı ,

Biz Kadıköylüler daima üstümüze varıldığında ‘Atatürk’ün Askerleriyiz’ deriz ya , ‘Atatürk’ün sivilleriyiz ‘ diyecek halimiz yok , Kadıköy Milli Mücadele direnişinin ayrıca çok önemli bir noktasıdır

Saniyen silahsız , topsuz , tüfeksiz Mustafa Kemal’in Askerleriyiz diye bağırabilmek meydan okumanın daniskasıdır , neyine guveniyorsun derler adama , yüreğimize.

Canan Hanım bunu siz anlamazsanız Özlem Zengin mi anlayacak , bu sözler bu yüzden ‘kıymetli’ dir , asker ve ihtilal yalakası olduğumuz veya demokrasiye inanmadığımız için değil feryadımız.

Siyasetçilerin halkın kalpten sözlerine ayar vermek arzusunu ise Canan Hanım gibi bir demokrata yakıştırmam , üstenci tavrı ise çok kalp kırıcı .

Ne var ki Canan Hanım bizlere ayar verecek bir zafer kazanmadı ki , kılıç hakkıdır diyelim .

Kaypak zeminlerde geçici mutabakatlar siyasetin doğasıdır ve bu işte başarılı olduğu belli ama henüz mutlak zaferler değil kazandıkları ,

Kemal Kılıçdaroğlu gibi yaman bir adam var başında !

Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün zaferi ise mutlaktır , bu yüzden biz sıradan insanlar yüzyıl sonra ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ diye bağırıyoruz , militarist , asker yalakası olduğumuz için değil .

‘Canan Kaftancıoğlu’nun Askerleriyiz ‘ diye veya üstüste siyasi zaferler kazanmış nice başka siyasetçilerin ismiyle de bağırmıyoruz , niye bağıralım manyak mıyız ?

Kastedilen milli mücadele kahramanı , devrimci Mustafa Kemal Atatürk , Kenan Evren değil.

‘Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz’ diye bağıranların arasında devrim bağları var , malum Atatürk bir askerdi hemde muharip , şakası yok , muzaffer bir asker , ama sonra devrimlerini yaparken üniformasını çıkarmıştı .

Mesleği asker, müteahhit , otelci , bayii , inşaatçı , medyacı- yedek parçacı , din programcısı , yandan yemiş 68’li sosyolog çakma akademisyen filan değil, devrimci .

Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganı Kazım Karabekir ile başlar , kalpten kalbe geçer, ilk 8 kişiyi Kerem Çalışkan 05.07.2019 tarihli yazısında pek güzel anlatıyor https://odatv4.com/mustafa- kemalin-askerleriyiz-diyen- ilk-8-kisi-kim-05071905.html

Bu slogan öyle kreatif direktör reklamcı yaratıcı fikirlerine, ısmarlama şarkılara benzemez , dişi telli ergenlere ‘Herşey Güzel Olacak’ dedirtmeye de benzemez, kelleleri koltuktadır

bağıranların !

Asker filan olduğumuzdan bağırmıyoruz , bunu bilmez mi Canan Hanım , elbette bilir peki niye böyle konuşup Mustafa Kemal’in Askerlerinin kalbini kırar bilemem,

Hele kadınların onlar ki daha herkes uykudayken kalkanlı polislere bebelerini oturttukları pusetleri sürmüş ‘ ……… piçleri korkutamaz bizleri ‘ diye bağırmış Kadıköy’lü kadınlardır . Kadıköyde CHP oyları yükselirken başka yerde kaybettiyse suçlu Mustafa Kemal’in Askerleri mi Allah Aşkına .

Beşiktaş vapurundan indiğimizde fark edilebiliyorsak, mayomuzu giyip yüzebiliyor, oy veriyor, erkeklerin eşiti olma iddiamızı sürdürüyorsak , hala bağırabildiğimiz için .

Hamile kadınlara sokağa çıkma yasağı önerenleri mecliste savunanlarla uğraşmak varken Canan Hanım neden bizle uğraşır ki.

Biz Mustafa Kemal’in Askerleriyiz , topsuz tüfeksiz meydan okuyan halkız.

Erkeğiz, kadınız , çocuğuz Anadolunun , tarihin pek çok yer, zamanından sökün etmiş bir karmayız .

Yani İstanbulluyuz ve Mustafa Kemal’in askerleriyiz derken devrimcinin kim olduğunu , karşı devrimlerin neler olduğunu bilerek söylüyoruz, dahası en fazla sitem de askerlere bu sözlerde , üstünlük taslamak , siyasi entrikalar , oy için söylemiyoruz .

Çok üzdün ama Canan Hanım , bizlerle niye uğraşırsın ki şu faili meçhul Kabataş hala ortadayken , her gün kadınlar öldürülürken

son sağ kalan kadınlar ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dediği zaman militarist olmaları en son akla gelecek şey , nerden çıkartıyorsun Allah Aşkına.

Yoksa sende kendine hayali bir militarist düşman mı yarattın , çömleği kafamıza patlattın ,

Söyleyeceğiz işte sen istesende istemesende , ne söyleyeceğimize parti il başkanları karar vermiyor henüz ,

Bu lafta çok demokrasi varmış sanki tek sorun Canan Hanım’ın takıntılı sözleriymiş gibi oldu , saçmaladım varsın olsun hep siyasetçiler mi saçmalayacak .

Aksi olsa , İl Başkanlığının önüne toplanır ne söyleyelim diye Canan hanıma sorardık .

Bu slogan Kılıç Hakkımızdır .

Bu yazıda Kemal Kılıçdaroğlunu tebrik etmeye yer kalamadı , ne tuhaf Kemal Bey’e etrafından sıra gelmiyor , olsun o bildiğini yapıyor liderliği tartışılmaz oldu artık , bu seferde herşeyin faturası ona çıkacak .

Hay Allah ne yapacağız Canan Hanımla Kemal Bey, arkası gelmez mi siyasette dertlerin …

Kayda Geçsin necefugurlu@gmail.com

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu