Kadınlar üzerinden büyük hesaplaşma işbirlikçi fahişelere dikkat

KAYDA GEÇSİN Ülke çok karışık bir ruh durumu yaratılan ‘alternative evren’ ve ‘gerçekler’le paralel yuvarlanıp gidiyor . Medya alternative evrenine candaş...

KAYDA GEÇSİN

Ülke çok karışık bir ruh durumu yaratılan ‘alternative evren’ ve ‘gerçekler’le paralel yuvarlanıp gidiyor .

Medya alternative evrenine candaş yandaş hepsi kendine göre paralele katkıda bulunuyor bilinçli bilinçsiz.

Alternatif evrende ‘Ne Tekdir Ne Kötek ‘ sadece paradan anlar paraya bakar haldeler . Kim bunlar , bir inanışa göre reptilian !

Kadın cinslerinde ise kimileri boru dansını özgürlük , adam sövüşledikten sonra bir sonrakine atlamayı demokrasi zannederken , güya inançlı olanlar genelevlere muta nikahı önermeyi ahlak –din zannediyorlar.

Dünyada ise kendi aralarında bir hesaplaşma başladı ki sormayın . Bu hesaplaşmanın merkez üssü Holywood ve özneleri ünlü kadınlarla , gelmiş geçmiş en başarılı yapımcı Harvey Weinstein.

‘Kadınların İstismar’ tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir dava , adam aleyhine tanıklık etmeyen ünlü kadın yok gibi Judith Dench hariç ! O da ne cesur kadınmış .

Bu dava ile ilgili iki büyük kadın hareketi başladı biri ‘Time is Up’ (Yeter Artık anlamında Buraya Kadar ) diğeri ‘Me Too’ (Bende ) her ikisinde de seksüel tacize uğramış kadınların meseleyi açık ettiği isyan hareketleri .

Gariptir ; Weinstein’ı sahibi olduğu Miramax ve yine kendi kumpanyası dahil herşeyini kaybeden dünyanın en süfli çapkını mı desek sapkını mı bilmiyorum , haline getiren yine şöhret yaptığı kadınlar . İşin bu yanını gözden kaçırmamak lazım.

Weinstein’ı suçlayan kadınlar kendisi ile yıllarca çalışmaya devam etmiş şöhretlerini Weistein’a borçlu kadınlar.

Ve hatta Oscar kürsüsünden kendisine teşekkürler yağdırmışlar.

İşin asıl önemli yanı da bence bu iki yüzlülükle bir hesaplaşmanın başlaması .

Weinstein kendisinden tacizci , tecavüzcü olarak şikayette bulunan kadınlara karşı savunmasını bir başka kadına emanet etmiş .

Avukatı yaman bir İtalyan asıllı kadın , eski savcı , şimdiden Weinstein tarafından tecavüze uğradığı iddia edenlerin ‘kadınlar hareketi’ Avukat Rottuno ‘ya Weinstein’ın hukuk Rottweiler’ı diye ad bile takmışlar.

Rottuno ise müvekkilinin beraatini istemekle kalmıyor mahkemedeki jüriye adil olmaları gerektiğini hatırlatarak delil olmayan bir davada jüri olduklarını söylüyor , şikayetçi kadınlara mahkemede kurşun sıkar gibi soru sıkan kadın avukat ; güç seven , Holywood partilere davet edilen , edilmek isteyen , yapımcının isteklerine peki demiş , şimdi tecavüzle suçladıkları adamla tecavüzden sonra defalarca emailleşmiş , çalışmış ‘kurban’ ları gözler önüne seriyor .

Hiç biri resmi şikayette bulunmamış , doktor raporu almamış . dahası adamla irtibatları devam etmiş .

Rottuno bir zamanların savcısı, sonra avukatlığa geçmiş tecavüz etmekle suçlanan erkeklerin 40 a yakın davasına bakmış ve sadece 1 tanesini kaybetmiş .

İlla bir kaç komplo teorisi üretecek olursak ;

Weinstein çok daha büyük firmaların yönetimleriyle ilgili aynı suçlamaları gölgelemek için mi kurban edildi , o malum firmalar şikayetçi kadınlara paralar verip işin büyümesini önlediler gibi…

Weinstein asla masum ahlaklı davranışları olan bir adam değil ama ne var ki ondan şikayetçi olan mağdurların aynı zamanda onun suç ortakları olmaları garip .

İşin özüne gelecek olursak ;

Yoksa bu davada asıl kurbanlar Weinstein’a evet demeyip iş alamayan kadınlar mı ?

Bu durumda şikayetçi listesindekilerin kimilerinin iki yüzlü bir oyunun bilerek , isteyerek parçası olduğunu da görmezden gelmek imkansız .

Neden acaba adamın bu davranışlarını yıllar önce birleşip protesto etmediler.

Neden acaba davete dildikleri otel odalarından hadi oran diyip kapıyı vurup çıkmadılar , neden saldırıya uğradıklarında bağırıp çağırmadılar, neden hemen şikayette bulunmayıp şöhret edilmeyi beklediler ?

Tecavüzde ‘Gabin’ olur mu bilemem ( bir sözleşmede tarafların karşılıklı edimleri arasında açık bir orantısızlık bulunmasıdır. karşı tarafın özel durumundan aşırı faydalanma olarak da nitelenebilir) ama sorgulanan artık sadece kadınlardan seksüel manada istifade eden işveren değil buna razı kadınlar !

Adamın bu zaafını manipüle edip iş almaları durumunda kurban acaba kim oluyor, adamın istediğini vermeyen kadınlar mı , yoksa zaafı manipüle edilen adam mı ?

Rottuno mealen :

Weinstein şöhret , para güç kalesi bir sektörün anahtarlarını elinde tutan bir adam , ve içeri girmek isteyen kadınlar onu kullandılar , kullandılar, kullandılar zorla tecavüz söz konusu değil mealinde sözleriyle iki yüzlü bir hesaplaşmanın kapısını açıyor.

Rottuno’nun ; ‘ savcılık ‘Ünlü Kurban’ lardan oluşan bir mağdurlar sosyetesi yarattı, ki bu mağdur kadınlar yaptıklarından hiç bir sorumluluk almak mecburiyetinde değil ….’ Sözleri tarihe geçen kadın gerçekleri arasında yerini aldı .

Jüriye hitaben ‘ şimdi doğru karar verme zamanı , savcıların sizler için yarattığı ‘Alternatif Evren’de Weinstein şişman, çirkin , cazip olmayan bir canavar .‘ ‘Sizlere sunulan çıplak resimleri neden gösterildi , kendinden utanç duyması için .

Rotunno savcılığın iddialarına sinema metaforları kullanarak alayla cevap veriyor , dahası savcıları yazdıkları senaryoda yetişkin kadınları sağduyu ,özerk karar verme yeteneği ve sorumluluktan azat edildiğini ‘ iddia ediyor .

Öyle ya hepsi yetişkin kadınlar adam ne isterse yapmışlar , roller kapmışlar seneler sonra şimdi yaptıklarının pişmanlığını bu zavallı hale düşmüş yaratıktan çıkarıyorlar !

Kariyerleri de tıpkı kabul ettikleri otel odası alemleri , bedava seyahatler gibi vücutlarına verilen bir rüşvet ,

Bal gibi kabul etmişler bir kere şikaye ettikleri ne varsa !

Bu elbette erkekleri masum kılmaz ama zorlama bu işin neresinde hafif bir al gülüm ver gülüm havası var , hele hele kabiliyetsizler için bulunmaz bir fırsat olmuyor mu bu zavallı adamların zaafı !Bu sebeple Rottuno Weinstein’e bir başına ödetilip kapatılmak istenen hesabı kabul etmiyor ve beraatini istiyor.

Ve jüriye ‘ belki buraya gelirken bu önyargılarla Weinstein’ın suçlu olduğunu düşünerek geldiniz , ama vicdanlarınızı hiç kuşku duymadan hukukun şüphe götürmez kanıtlarına göre karar vermeye yönlendirin , Weinstein’i suçlu bulamazsınız . Bu ülkede popüler, ünlü olmayan insanların asıl jüriye ihtiyacı var .

Evet 2017 de başlayan 90 kadının şikayetçi olduğu suçlamalarla ilgili yine Rotunno’nun kayda geçen sözleri şöyle devam ediyor :

“2017 Ekim den sonra , Harvey artık ünlü bir Hollywood yapımcısı , kralı değildir , bir hareketin hedefidir.

Burası oyun değil , medyanın yarattığı halkın kanaatleri önünde diz çökecek bir yer değil , burası mahkeme ve davada kanıt , ispat gerekir .

Bu bir ceza davası sempati , duygularla yargılamaz .

Harvey Weinstein bu suçlardan suçlu değildir.’

Rottuno savunmasının sonunda müvekkilinin beraatini isterken büyük bir iki yüzlülüğü de sorguluyor , ya da bizleri bekleyen yeni amacından saptırılmış kadın hareketlerini .

Weinstein avukatının savunmasını çok beğendiğini söyleyerek Oscar’lı filmi ‘The Kings Speech’ e gönderme yaparak savunma için ‘Queen’s Speech’ diyor . Adam işi yüzsüzlüğe vurmuş şikayetçileri gibi.

Bu konuda bizde tık yok , haberlerde filan da yok bu dava ! Kadınlar sokakta dans etmedikçe işin esas yanıyla ilgilenmeyen bir ‘kadın destekçisi’ medyadan kadınlara ne hayır gelir Allah Aşkına !

Velhasıl yeterince uzattık , kadınların yok sayıldığı toplumda at izi it izine böyle karışır .

Kadınlar hakları için asla , ama asla kelimeyi mazur görün özgür bırakmak zorundayım haklarını , hakları olan işi almak için bile olsa orospuluk yapmaya başvurmamalıdırlar , bakalım bizde ne zaman ‘Buraya Kadar’ diyecekler bu orospuluklara .

Şimdilik erkek dünyasında istenilen neyse itaat etmekle meşguller.

Aman , Bütün oyunlar kadınlar üzerinden oynanırken Büyük İsyanı Durduran İşbirlikçi Kadınlara Dikkat , kadınlar kara para gibi herifleri aklamak için kendilerini kullandırmamalı evlenmek ise hiç bir pisliği aklamaz, genelevlerde muta nikahı düşüneceklerine evlilik kurumunun ciddiyetini korumak daha hayırlı değil mi , neticede yasalarda ‘Evlenme’ diye yazar, şart değildir evlenmek , uyarıyor sanki beceremeyeceksen ‘evlenme’ diye . Fahişelik kadar kadını alçaltan başka hiç bir şey olamaz, zengini, fakiri, ünlüsü ünsüzü , yaşlısı , genci , okumuşu , cahili ne fark eder. Ne yazdımsa Saygıyla Kayda Geçsin , tarih sende mi sustun demesin efendim , elimden gelen budur. necefugurlu@gmail.com