Gazeteciliğin iki Simge Kadını Ömür Gedik ve Gülben Ergen

KAYDA GEÇSİN

Biri Antalya Filim Festivalinde verdiği unutulmaz konserin yıldızı , Ömür Gedik’te söz ediyorum , özgüven simgesi bir kadın .

Gazeteci, hayvan hakları savunucusu , filim eleştirmeni , durmadan deniyor .

Konserdeki detoneliği konusunda hiç umuru olmadı ve Boğaziçi a capella üyesi olduğunu söyleyerek artık onlarında mı detone olduğunu söylemek istedi anlamadım, ne iş yapar derseniz saydıklarımın hangisi veya hiç biri ama çözünürlüğü zor bir kadın .

Yine kendi ifadesiyle ‘Bu ülkenin en rahat giyinen kadınlarından bir tanesiyim ‘ diyerek aslında yeni bir tartşmanın kapısını açıyor .

‘Rahat giyinen kadın’ ile ‘Rahat giyinmeyen kadın’ meselesi bakalım önümüzdeki günlerde tartışılacak mı !

Ömür hanımın neredeyse çok az giyindiği, dekolte resimleri gırla .

Diğeri Hacı Gülben Ergen , Allah bağışlasın 3 çocuk , evlilik araları sürekli bir aşk marotonu hali resimlerde yanında aşk sarhoşu adam görüntüleri , ne anlattığı hala belli olmayan TGRT yapımı Marziye ile ilk şöhret , en muhafazakar kanalın yıldızı olma şerefi !

Ve sonra ABD’de 5 sezon yayınlanmış genizden konuşan Queens’li dadı hikayesi , zengin adam çocuklarına dadı tutar ve dadıyla birbirlerine aşık olunca dizi gerilir , aşkı itiraf edememeler biraz daha sürükler diziyi ve birleşince biter .

Sonrası kanatlanıp uçtuğu konserler , single, ama daha çok mingle’lar daha önce iç çamaşır defile mankeni .

Tasavvuf’a Cemal Nur Sargut ile daldırmalarla bezenmiş İstanbul İçin İftar Vakti tadında sohbet programları, ki Maaşallah ‘Practice what you teach’ dedirten cinsten ama ;

Evveliyatında Ayşe Özgün kendisinin gurusu idi , nikah şahidi akıl hocası , dini politik anlamda ikiside peynir sevmezmiş bu arada .

Gülben’in Eğitimi eğiten hocalara bakınca 10 nümero .

Peki Ömür Gedik ve Gülben Ergen, bu iki kadının ortak noktası nedir , her ikiside Hürriyet’in Bilge yazarları bir nevi dişi Şeyh ül Muharririni olmaları .

Gülben ve Ömür şort yüzünden karşı karşıya gelmesinler mi !

Bir AVM’de g-string benzeri şortla gezen bir kızı Ömür Gedik eleştirince kıyamet koptu . AVM’lerde böyle defileler zaten oluyor hatta sokağa taşanları var ayıların alkışları arasında !

Aman efendim Ömür Gedik meğer ne muhafazakarmış , ‘rahat ‘giyinen kadın olmasına rağmen bu kadarı da olmaz her şeyin yeri var derken Hacı Gülben ‘ sen karışma ‘ diyor ! Vay vay vay , sanki ülkede sokakta g-string ile gezen birileri var da sahip çıkılıyor !

Ve her ikiside belli ki rahatları yerinde rahat giysiler içinde çok rahat ve çok emin oldukları yerden fikir kadını olmuş durumdalar , zavallı kadınlar doğranırken ‘ bakın ama böyleleri de var ‘ dedirten bir durum !

Vallahi bu devlet batmaz önce şu halimize hem karnıma ağrılar girene kadar güldüm sonra ağladım .

Gülbenden özgürlükçü , Ömürden gerektiğinde muhafazakar yapan bir Hürriyet Gazetecilik konsepti ölmek bilmiyor demek , ve üstelik Her ikiside Gülben ve Ömür Hürriyetin , patronun kızları kadınlar tarafından idare edildiği dönemin eserleri , hepsini kutlarım siz gitsenide eserleriniz dimdik ayakta.

Hürriyet’in bu iki Şah Banusu hala varlarsa belkide korkmayın , ama sadece hiç bir şey değişmemiş bunu bilin .

Yanlız bu ‘ Rahat giyim’ ile kasıt ne ? şallum şullum kasmayan bol elbiseler mi, seksi olanlar mı , hıyarlara erotizm gıcıklayıcıları mı, ben bu ülkede uygar dunyanın rüküşlükten, dini telkinlerden ve kisvelerden uzak giydiklerini giyen kadınlarına ‘Rahat giyininen kadınlar ’ gibi bir tarifi kabul edemem . Şık olmaz , hele Ömür Gedik gibi adabı muaşeret uzmanına pek yakıştıramadım .

Saniyen öbürleri giysilerinde rahatsız iseler yardımcı olalım !

Yoksa ‘Rahat Giyim’ yerinde rahatından emin olanların giydiklerine mi verilen ad.

Saygıyla Kayda Geçtik Ömür Gedik ve Gülben Ergen’i

Etiketler
Gülben Ergen