Messi’nin Katar’daki son tangosu

Bakalım Messi katıldığı ve gidişata yön verdiği son Dünya Kupası’nda kupa alabilecek mi? Turnuvanın en golcü iki yıldızı karşı karşıya…

Katar’daki Dünya Kupası’nın finalistleri nihayet belli oldu. Grup, 16, çeyrek final ve finalde 6’şar maç oynayan Arjantin Hırvatistan’ı, Fransa da Fas’ı geçerek finale kaldılar. Sürpriz olmadı. Defansı değil, ofansı düşünen takımlar finale kaldı. İlk maçında sürpriz şekilde S. Arabistan’a kaybeden Arjantin’de kaptan Messi takımını eksiltmeden sahanın her yerine basarak gollerini sıraladı, asistlerini de yaptı. 11 gole ulaşarak Arjantin’in Dünya Kupası’nda 10 golle en çok gol atan forveti Batistuta’yı solladı. Yarı final maçında da penaltı golü ve asistiyle yıldızlaştı. Hırvatistan, yenik duruma düştükten sonra golü düşünmeye başladı, atağa geçti ama açık verince peşinden ikinci golü de yemekte gecikmedi.

Fransa-Fas maçında da tıpkı ilk yarı final maçında olduğu gibi gelişti hikaye… Daha önce Katar’da oynadığı 5 maçta sadece 1 gol yiyen (onu da kendi kalesine attılar!) Fas, defansif oyununun sonucunda Fransa’dan 2 gol yedi. İlk golden sonra atağı düşünmeye başladılar, hatta nefis bir röveşata direğe çarptı ama durum 0-0 iken golü düşünmediklerine eminim pişman oldular. BJK’lı kaptan Saiss’in sakatlığı nüksedince ilk yarı ortalarında sahayı terk etmesi Fas adına şanssızlıktı. Tabii son pişmanlık fayda etmiyor. Atı alan Üsküdar’ı geçiyor. Fransa’nın turnuvadaki lokomotifi, turnuvanın dört büyük yıldızından birisi olan Mbappe yarı final maçının da yıldızıydı, ikinci goldeki katkısı ve asisti inanılmazdı. Onu tutmak gerçekten çok zor ve tutulamadı yine. Sonuçta son kupanın sahibi Fransa yeniden finalde ve kupaya uzanmayı hak ederek başardı. Horozlar üst üste yarı final ve üst üste iki final oynama başarısı göstermiş oldu.

NEFESLER TUTULDU

Şimdi nefesler tutuldu ve pazar günü TSİ 18.00’de oynanacak final maçı kadar Messi ve Mbappe’nin, finalde karşılaşacak takımların skora etki edecek iki yıldızının neler yapacağı merak ediliyor. Neymar ve Ronaldo’nun kalamadığı yarı finalde Messi ve Mbappe parladı. Final, artık bitirdiğini açıklayan 35’lik “Messi’nin son tangosu”. Mbappe ise henüz 23’ünde ve ikinci Dünya Kupası’nda. Önünde daha yıllar ve en az üç Dünya Kupası daha var. Messi’nin deneyimi, Mbappe’nin sürati ve gençlik gücü var. Sonuçta belki iki yıldız skora etki edecek ama takım oyununu iyi oynayan kupaya uzanacak.

HELAL MESSİ!

Messi’ye devam edeceğim… Yeteneğinin yanında emeğini de koydu bu turnuvaya. Finali kazansa da kaybetse de muhteşem bir final yaptı diyebilirim. Adanmışlıkla çıktı sahaya ve varını yokunu koydu ortaya. Dahilikse dahiydi ama sahada arkadaşlarından birisiydi Messi. Doğal bir liderdi. Kaptanlığı sadece pazubant ile değildi. Gerçek bir kaptandı. Kendi ceza alanı önünden top çıkarırken de muhteşem çalımlarla önünü açıp rakip ceza alanı önünde şutlarını en bitirici yere gönderirken de aynı Messi’ydi gözümde.

MESSİ KUPAYA UZANIR MI?

1980’lerden bu yana baktığımızda 1986 ve 1990’da Maradona’nın, 1998 ve 2002’de Ronaldo’nun Dünya Kupası’nda öne çıkan isimler olduğunu görüyoruz. Onların Dünya Kupası var. Mpappe’nin de 2018’de var. Bakalım Messi katıldığı ve gidişata yön verdiği son Dünya Kupası’nda kupa alabilecek mi? Turnuvanın en golcü iki yıldızı karşı karşıya… Birisi ‘fırlamanın’ önde gideni ne kadar da yıldız olsa… Yaşlı kurt… Birisi deli fişek ama kişiliğiyle sakin…

BU FİNAL PENALTILARA KALMAZ

Bu finalin penaltılara kalacağını sanmıyorum, belki uzatmaya gider, o kadar… 4-5 gollü bir maç bekliyorum. Birer golün Messi ve Mbappe’den geleceğini düşünüyorum. ,Bendeniz de nefesimi tuttum, finali bekliyorum. Bu arada Afrika’dan yarı finale uzanan Fas’ı kutluyor ve üçüncülük maçında Hırvatistan karşısında başarılar diliyorum. Hayranlıkla izlediğim Modriç’e güzel oyun futbola kattığı değer için teşekkürlerimi sunuyorum.

Etiketler
Dünya kupası Katar