Göztepe önümüzdeki sezon TFF 1’de misafir gözüküyor

Geçtiğimiz haftalarda, 14 Haziran’da 97. kuruluş yıldönümünü on binlerce taraftarının Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda meşale şov ile kutladığı Göztepe...

Geçtiğimiz haftalarda, 14 Haziran’da 97. kuruluş yıldönümünü on binlerce taraftarının Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda meşale şov ile kutladığı Göztepe, şimdiden söyleyebilir ki, gelecek sezon TFF 1’de misafir gözüküyor.

Mehmet Sepil, profesyonel futbolun patronu olan A.Ş.’nin yüzde 70’ini Danimarkalı yatırımcı Ankersen’in şirketi Sports Republic’e devrediyor. Bu doğrultuda iki taraf 15 Haziran’da bir ön protokol yaptılar ve ortaklık sürecine ilişkin hukuksal süreç ilerliyor. Göztepe Spor Kulübü profesyonel futbol takımının yeni sezon hazırlıkları da planlı bir şekilde sürdürülüyor. Kulübün çoğunluk hissesini geçen yıldan beri diyalogda olduğu Ankersen’e resmen devretmeye hazırlanan önceki başkan Sepil de devir sürecinde yeni yatırımcıya azami yardımcı oluyor.

Göztepe önümüzdeki sezon TFF 1’de misafir gözüküyor - Resim : 1

Göztepe önümüzdeki sezon TFF 1’de misafir gözüküyor - Resim : 2

TORBALI ARAZİSİ TAMAM SAYILIR

Sepil’in bu desteği yeni yapılanmaya yönelik olduğu gibi Torbalı’da kurulacak alt yapı akademisini de kapsıyor. Bu arada Torbalı’daki 104 dönüm arazinin akıbetini geçtiğimiz günlerde Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’e sordum ve hiçbir pürüz kalmadığını, bu yazın sürecin prosedür yönünden tamamlanıp arazinin devrinin gerçekleşeceğini söyledi. Zaten bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve CHP üst yönetimi de sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanması için devredeydi.

TEKNİK DİREKTÖRDE İBRE ALTAY’A DOĞRU

Göztepe’nin Süper Lig’den 5 sezon sonra düşmesinin ardından yeniden dönmesi için teknik heyet ve kadro yapılanması için de çalışmalar sürdürülüyor. Geçen sezon ilk deneyimini Manisa FK’da yaşayan 42 yaşındaki Turgay Altay, teknik direktörlük için ön planda gözüküyor. Göztepe, 10 yıl sonra Altınordu’dan ayrılan başarılı teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile de temasta bulundu ancak süreç noktalanmadı. Ankersen ve ekibinin yerinde olsam gözümü hiç kırpmadan futbol takımını akademi ile birlikte Hüseyin Hoca’ya teslim eder ve en az üç yıllık sözleşme yapardım. Onun alternatifi ise kanımca Göztepe’yi iyi bilen Tamer Tuna. İki hocadan birisini tercih edecek Göztepe, oynayacağı yer yer tempolu ve göze hoş gelen futbolla taraftarın da çabucak gönlünü kazanırdı. Turgay Altay’ı hiç tanımıyorum, sadece Aykut Kocaman’ın ekibinden olduğunu biliyorum. Hemen yukarı çıkacak ve yukarıda da taraftarın beklentisini karşılayacak bir performans gösterebilir mi, bilemiyorum. Benim için bir soru işareti. Bu arada Ankersen’in sportif direktör sıfatıyla profesyonel futbolu İtalyan eski kaleci Roberto Gagliardi’yi getireceği konuşuluyor. Tabii bu gerçekleşirse alınacak kararlarda onun değerlendirmeleri öne çıkacaktır.

AYRILANLARDAN SONRA KALANLARLA DEVAM

Geçen sezonki kadrodan Burekoviç, Angel, Jahoviç, Piriç, Soner, Obinna, Şerif, Di Santo, Murat, Moubandje, Kahraman takımdan ayrıldılar. Kadro dışı kalan kaleci İrfan Can’a kulüp aranıyor. Diğer futbolculardan sözleşmesi bitenlerden ve devam edenlerden ayrılan olup olmayacağı ise önümüzdeki hafta kampa giderken ve kamp sürecinde belli olacak diyebilirim. Bu kararlarda kesinleşecek ve kampa giderken muhtemelen belli olacak teknik direktörün etkili olacağını da not edeyim. Göztepe’nin takımda kalan deneyimli futbolcuların yanında düşmesi kesinleştikten sonra sahaya çıkan genç futbolcularla sezona başlayacağını söylemek mümkün. Ancak yeni transferler de yapılacak. Bu kadronun sezonun ilk yarısına doğru ortaya çıkacak performansına göre devre arasında da kilit mevkilere takviye yapılabilir. Şimdiden söyleyebilirim ki, Göztepe önümüzdeki sezon TFF 1’de misafir gözüküyor. Kimse merak etmesin, Göztepe yeniden Süper Lig’e çıkmak için yıllarca beklemeyecek.

YENİ SEZON HAZIRLIK VE KAMP SÜRECİ

Göztepe’den yapılan açıklamada takımın hazırlık ve kamp programı da şöyle gerçekleşecek: Teknik heyet ve takım 27 Haziran’da Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde toplanacak. İki gün sürecek sağlık kontrollerinin ardından 29 Haziran’da 10 gün sürecek çalışmalar başlayacak. 2 günlük izin sonrasında ise 11 Temmuz’da iki hafta sürecek Afyon kampı başlayacak. Afyon kampında bazı hazırlık maçlarının yapılması da planlanıyor.

SEPİL DEVREDE

Sepil ise A.Ş. hisselerinin yüzde 30’unu elinde tutmakla birlikte yabancı yatırımcının onayı ile muhtemelen amatör branşların başında olacak. Sepil, zaten birkaç yıl önce bir yerden sonra, stat, akademi vb. sorunları da çözdükten sonra çekileceğini açıklamıştı. Yani profesyonel futboldan çekilmesinin takımın düşmesiyle ilgisi yok. Torbalı’daki beklenmeyen gelişme ve pandemi süreci Sepil’in hedeflerine ulaşmasına set çekti. Ancak Sepil şimdi de kulübün çoğunluk hisselerini ve profesyonel futbolu devrederken Göztepe’ye önemli katkılarda bulunuyor. Karşılıksız hisse devri, amatör branşlara sahip çıkması, Torbalı akademi tesisleri için elini taşın altına koyacağını açıklaması ve daha pek çok göstermediği adım. Ancak şunu söyleyebilirim ki, Sepil, geçen sezonun sonunda gönlünden geçenleri hayata geçiriyor. Bu anlamda mutlu olacaktır devir gerçekleşirken. Ve öyle sanıyorum ki yeni sezon başladığında taraftar da Sepil’i Göztepe’ye unutulmayacak tarihi değerdeki katkıları için alkışlayacaktır.

Etiketler
Göztepe