Nohudu yanlış pişiriyormuşuz- İçine bundan koyun asla gaz yapmıyor

Nohut yemeği pişirirken işinize yarayacak bazı harika bilgileri sizlerle paylaşacağız. Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan nohudu pişirirken içine bu baharattan ekleyin. Gaz yapmasının önüne geçersiniz.

Nohudu yanlış pişiriyormuşuz- İçine bundan koyun asla gaz yapmıyor

Nohut ve kuru fasulye çok faydalı yemeklerdir. Ancak bazı durumlarda bu iki bezin gaz yapabilmektedir. Nohudun gazını almak sanıldığı kadar zor değildir. Nohut pişirirken ya içine bir tutam kimyon ekleyin yada bir tutam karbonat. Her ikisi de nohuttaki gaz sorununu ortadan kaldırmaktadır.

Lezzetli nohut yemeği nasıl yapılır? İçine hangi malzemeler eklenir? Püf noktaları nelerdir? Sizler için lezzetli nohut yemeğinin püf noktalarını derledik.

İşte bilmeniz gereken her şey!

Gerekli malzemeler;

Nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
2 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz, pulbiber

Nohudu yanlış pişiriyormuşuz- İçine bundan koyun asla gaz yapmıyor - Resim : 1

Nohut yemeğinin tarifi;

Bir gece önceden nohudu ıslatın. Yani derin bir kaba koyup sabaha kadar suda bekletin. Ertesi sabah 1 soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın. Düdüklü tencerede önce soğanı pembeleşinceye kadar karıştırın. Ardından domatesleri ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. Salça pişince suyunu süzdüğünüz nohutları ekleyin. Tuz ve pulbiber attıktan sonra suyunu ekleyin ve kaynanasını bekleyin. Bu aşamada isterseniz bir tutam kimyon isterseniz bir tutam karbonat ekleyin. Böylelikle nohudun gazını almış olacaksınız. Kaynayınca düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp 40 dakika kadar pişirin. Süre dolduktan sonra mutlaka piştiğinden emin olun. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....

Pişirdiğiniz nohut yemeğinizi ister pirinç isterseniz bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz.

Etiketler
Muş