Özgür Özel Numan Kurtulmuş'la görüştü: Meclis'i yargıdaki krize ilişkin olağanüstü toplantıya çağırdı

CHP lideri Özgür Özel, yargıda yaşanan krize ilişkin Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'u arayarak Meclis Danışma Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı.

Özgür Özel Numan Kurtulmuş'la görüştü: Meclis'i yargıdaki krize ilişkin olağanüstü toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile telefonda görüştüğünü açıklayarak, Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı.

Özel sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Kendisinden içinde bulunduğumuz yargı krizi ve darbe girişimiyle ilgili Meclis Danışma Kurulu'nu olağanüstü toplamasını talep ettim. Gün içerisinde bu yönde bir çağrı yapacağını belirtti" ifadelerini kullandı.

SAATİ BELLİ OLDU

Özgür Özel’in Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşmesinin ardından TBMM Danışma Kurulu’nun olağanüstü toplanacağı saat belli oldu.

Danışma kurulunun 17.00’de toplanacağı öğrenildi.

CHP'DEN MECLİS'TE ATALAY NÖBETİ

Özel’in toplantıda ilk talebinin tüm partilerin kaleme alacağı ortak bir kanun teklifi önerisi olacağı bildirilirken, CHP’nin taleplerinin reddedilmesi durumunda TBMM Genel Kurulu’nda fiili oturum düzenleyeceği öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu’nu resmi oturumun olmadığı saatlerde de terk etmemesi beklenen CHP milletvekilleri bu yolla konunun kamuoyunun gündeminde kalmasını hedefliyor.

İlk değerlendirmelere göre, 20 CHP Milletvekilinin dönüşümlü olarak TBMM Genel Kurulu'nda nöbet tutması bekleniyor.

Yargıtay 3. Daire, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını yok sayarak uygulamadı.

Bununla da yetinmeyen Yargıtay, hak ihlali kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yargıda yaşanan krize ilişkin kamuoyundan büyük tepki geldi.

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANMIŞTI

Yargıtay'ın bu kararının ardından CHP harekete geçmiş, devir teslim törenin ardından koltuğu devralan yeni Genel Başkan Özgür Özel, olağanüstü toplantı kararı almıştı.

Toplantının ardından açıklama yapan Özel, “Yargıtay'ın kararı Anayasa Mahkemesi'nin tüzel kişiliğine, TBMM'ye karşı darbe girişimidir. Aralarında çatışan Cumhur İttifakı'nın krizidir. AKP içindeki çatışmanın krizidir. Ana muhalefet partisi olarak buna direneceğiz” ifadelerini kullanmış ve açıklamasının devamında, “Tüm halkımızı bu darbeye karşı direnmeye çağırıyoruz. Sokaklarda, meydanlarda direneceğiz. Bu hukuksuzluğa teslim olmayacak” demişti.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Yargıtay Anayasa Mahkemesi (AYM) CHP Özgür Özel Can Atalay