Yapacağınız bu basit aşçılık hileyle süt taşmıyor! İşte bilmeniz gereken teknik

Süt kaynatırken taşmasından rahatsız oluyorsanız bu yöntemden sonra artık süt taşmıyor

Yapacağınız bu basit aşçılık hileyle süt taşmıyor! İşte bilmeniz gereken teknik

Süt, kalsiyum, protein, B vitaminleri ve diğer önemli besin maddeleri bakımından zengin bir içecektir. Kalsiyum, kemik sağlığı için önemli bir mineral olup, süt tüketimi kemiklerin güçlenmesine ve osteoporoz riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, sütün içerdiği proteinler kas gelişimi ve onarımı için önemli bir kaynak oluşturur. Süt aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan önemli bir besindir. İçerdiği B vitaminleri ise enerji üretimi ve metabolizma için gereklidir. Bununla birlikte, sütün içerdiği diğer besin maddeleri de vücut için önemli bir destek sağlar.

EN İYİSİ DOĞAL SÜT

Marketlerde satılan sütler yerine kaynatılmamış süt en sağlıklısı. Ancak evde süt kaynatırken taşmasından rahatsız oluyorsanız sakın üzülmeyin. Bu teknik sayesinde süt artık taşmayacak

Sütü kaynatacağınız tencereyi alın ve kenarlarını biraz sıvı yağ ile kaplayın. Sadece tencerenin kenarına biraz yağ sürün.

Yapacağınız bu basit aşçılık hileyle süt taşmıyor! İşte bilmeniz gereken teknik - Resim : 2

SÜT KAYNATIRKEN ÜZERİNE TAHTA KAŞIK KOYUN

Sütün kaynatıldığı tencerenin üzerine tahta kaşığı koyun. Kaşık, sütün kaynadıktan sonra bile taşmasını engelleyecektir.

Bu iki pratik yöntem sayesinde artık süt taşmıyor. Evde bu hileyi tüm hanımlar uygulayabilirler.

Kaynaklar: Youtube.com, Life724, Gercekgundem, Medyatava