Hatay'da çadırkentte valiliğin tahliye girişimine ve gönüllüleri hedef almasına yurttaşlardan sert tepki

Hatay'ın Defne ilçesinde sahada görünen valilik yetkililerine depremzedeler tepki gösterdi. Gönüllülerden bir kadının hedef alınması ise öfkeyi artırdı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde yıkım gerçekleşti.

Hatay’da devletin koordinasyonsuzlukları ve ihmalleri tartışılırken 23 gün sonra Defne'de sahada görülen devlet yetkilileri tepki çekti.

Vali Yardımcısı beraberindeki “Terörle Mücadele” polisleri ve AFAD görevlilerinin yer aldığı bir grup, Sevgi Parkı’nda Halkevleri Dayanışma ve Koordinasyon Merkezi’nin de aralarında bulunduğu gönüllü yardım noktalarının ve çevrede depremzedelerin kaldığı çadırların bugün hemen tahliye edilmesi gerektiğini söyleyince tartışma çıktı.

Sendika Org'un aktardığına göre; Vali Yardımcısı’nın “20 gün sonra gelip, ‘burayı boşaltın’ diyorsunuz. Bu insanlar hemen nereye, nasıl gidecek. Ne koşuldalar, haberiniz var mı?” şeklindeki itirazları dinlememesi, polisin gönüllülere ve depremzedelere yönelik saldırgan ve tacizkâr tutumu depremzedeler tarafından tepkiyle karşılandı.

Halk, Vali Yardımcısı ve beraberindekilere “Biz enkaz altındayken neredeydiniz?”, “Bize bunlar yardım ediyor. Siz devletsiniz bize şiddet uygulamaya hakkınız yok. Bizim evlerimiz yıkıldı. Bize yardım eden bunlar, yardım ediyor, yemek veriyorlar” diye tepki gösterdi.

Tartışmalar uzayıp Vali Yardımcısı aynı tutumu sürdürerek uzaklaşırken halk arkalarından “Hadi gidin, istemiyoruz sizi” diye seslendi.

Enkaz altındaki Beyza'dan kendisini kurtarmaya çalışan polise: Gözümüzü açıyorduk, sabah olmuyordu Güncel Malatya depreminin yarattığı panik kameralarda Güncel Malatya’da “hasarlı binalara girmeyin" tabelaları asıldı Güncel Doğal gaz hattı patladı, ekipler alarma geçti! Güncel Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı Güncel Yasa dışı bahise aracılık edenlere operasyon yapıldı Güncel Kocaeli'nde evler tahliye edildi, karayolu trafiğe kapatıldı! Güncel Terlikle araç kullanmak yasak mı? Güncel 309 gündür bulunamadı, mahalle boşalttı! Güncel "Konuş, sen nerelisin?" diyen Şırnaklı yurttaşa soruşturma! Güncel Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu Güncel Boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı Güncel