Tadı da farklı aroması da: Dağ çileğine yoğun ilgi

Düzce’de 2 yıl önce dağ çileği üretiminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefiyle başlatılan proje bu yıl büyüyerek devam ediyor.

Düzce'de 2 yıl önce dağ çileği üretiminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefiyle başlatılan proje bu yıl büyüyerek devam ediyor. Dağıtılacak fide sayısının 2 yıl içinde 8 binden 300 bine çıkarıldığı proje, çiftçilerin de yüzünü güldürüyor.

Düzce İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün, dağ çileği yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefiyle 2 yıl önce başlattığı proje, bu yıl da devam ettiriliyor. Proje çerçevesinde çiftçilere ücretsiz fide dağıtımı başlatılmış ve 2 yıl önce 8 bin dağ çileği toprakla buluşturulmuştu. Bu yıl projede dağıtılacak fide sayısı büyütülerek, 300 bine çıkartıldı. İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, dağ çileği üretimi yapmak isteyen çiftçilere ücretsiz fide dağıtıyor.

Şiddetli yağış galerilerin çatılarını çökertti, araçlar zarar gördü Güncel Otobüs şoförü tartıştığı sürücünün önünü keserek aracın camlarını kırdı Güncel Tavuk dönerin içerisinden uyuşturucu çıktı Güncel Uyuşturucu satıcısı, polisi görünce 5’inci kattan atladı! Güncel Doğal gaz hattı patladı, ekipler alarma geçti! Güncel Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı Güncel Yasa dışı bahise aracılık edenlere operasyon yapıldı Güncel Kocaeli'nde evler tahliye edildi, karayolu trafiğe kapatıldı! Güncel Terlikle araç kullanmak yasak mı? Güncel 309 gündür bulunamadı, mahalle boşalttı! Güncel "Konuş, sen nerelisin?" diyen Şırnaklı yurttaşa soruşturma! Güncel Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu Güncel