Pamuk eller cebe cimcimeler

KAYDA GEÇSİN Dünya daima zor durumda kalmış ülkelerin insanlarının yazdığı tarihle dönmüş durmuş. Zor durumdayız önceliğimiz elbette sınır güvenliğimiz...

KAYDA GEÇSİN

Dünya daima zor durumda kalmış ülkelerin insanlarının yazdığı tarihle dönmüş durmuş.

Zor durumdayız önceliğimiz elbette sınır güvenliğimiz, içte güvenlik ve dayanışmamızdır, bindiği dalı kesen aptallara da göz kulak olmak zorundayız .

Birde o var başımızda at atamazsın sat satamazsın bu mankafaları , hala krizden avanta , pozisyon peşindeler .

Halbuki şimdi ne yapılacağı aşağı yukarı belli , herkes kendi alanında payına düşen neyse onu yapacak.

Elbette artık öyle 10 bin dolarlık terliklere, marka çantalara, torbalara , paçavralara oluk gibi yabancı para harcamayacak tontişler.

Yabancı ülkede dövizle paraları göğe saçmak , havai fişekle kutlama filan yapmaz benim düşünceli insanım zengin olabilir ama düşüncesiz asla , aa para benim ne yaparsam yaparım demez zaten .

Yurtışına gerdirme ameliyatlarına da döviz harcamak yok , burada aslan gibi TL’ye doktorlar var davlumbaz gibi yaparlar zaten bu saatten sonra asla kimse gitmez , öyle bir dangalaklık yapmaz benim yurdumun vatanseveri.

Çok üniversite açıldı , çocuk gerçekten okumayacaksa, merdivenaltı üniversite diplomalarına döviz harcamaz benim insanım, burda TL’ye halleder.

Uluslararası müzayedelerden dolarla sanat eserleri toplamalar , dolar karşılığı pahallı oyuncak koleksiyonları yapmanın milli duruşa yakışmadığı gibi vatana millete hayrı yok , yapmazlar zaten ya da yaptıklarına sayıp artık tövbe ederler.

Dolarlar ödeyerek alınmış lüks teknelerde vatanseverlere yakışmaz.

Millet ne yapacağını şaşırmış zengini fakiri aç gezme korkusunda bunlar akdenizde göt gezdiriyor , vallahi birisi yazsa katiyen inanmam insanımız bu değildir.

Dövize bağımlı olmayacağız ya , artık kendi fikirlerimizle üreteceğiz

Kanada , Kore dizilerine telif ödemek yerine özgün hikayelere yöneleceğiz demektir bu . Bu krizin sunduğu en büyük fırsat bu ey Türk Yazarı , elbette kıymetin bilinecek .

Yok efendim bastırdım parayı getirdim Sharon’ı , Russel’ı , Kevin , Morgan reklamda onlarada bastırdık paraları , hatta Gotham’a uçtuk…sonra bakın THY şimdi hangi noktada , ders bunlar hep ders…

Dahası üste dolar verip yabancı prodüksiyonlarda oynamak hiç yok .

Yok şayet para alınıyorsa kuruşu kuruşuna yurduna transfer edecektir benim sanat insanım ….

İki bankanın genel müdürleri ekonomik önlemlere destek verdiler , malum her bankanın bir komedyen starı var artık onlarda herhalde derhal döviz hesaplarını TL’ye hemen örnek vatandaşlar olarak çevirirler yazmaya luzum yok belki çoktan yapmışlardır .

Birde burada kazanıp durmadan dünyanın muhtelif yerlerinde birden fazla emlak alanlar var, herhalde onlarda en kısa zamanda bu malları dolar üzerinden satıp Türk parasına çevirip getirirler, malum vatanseverlik bunu icap ettiriyor , ve ben bu satırları yazarken belki kaç kişi Malibu, Miami’de evlere ‘For Sale’ levhası koyup tutmayın beni diye yola çıktı , budur bizim insanımız .

Velhasıl bu topyekun bir dayanışma , yiyecekten , içeceğe, sanattan , romana yani dolar ödeyerek ne alıyorsak bir dur diyeceğiz .

Hele burada kazanıp dolara çevirip burayı sadece yiyim yeri görmek olmaz.

Çeviri roman bile okumamak lazım , Elif Şafak, Orhan Pamuk çeviri sayılmaz ayrıca onlarda belki pılıyı pırtıyı toplayıp buraya çoktan yola çıktılar bile çünkü Allah için hep aklılları fikirleri dışarıda otursalarda burası olmuştur.

Hadi bakalım kolay gelsin, pamuk elleriniz cebe şimdi vatan sizden verdiklerinin bir kısmını geri vermenizi bekliyor , hiç tereddütsüz vereceklerdir .

Benim olsaydı Kensington , Malibu, Cotteazur, İstanbul Yalı, Köşkleri , New York Apartmanları tereddütsüz elbette verirdim , ama benim gibi garibanların bu ülke için hayatlarından başka verecekleri başka şey yok .

Ne sefalet bir durum , insan vatanseverliğini kanıtlamak için servet sahibi olmalı sırf bu yüzden bile götürmeye değermiş !

Sizde var , hadi pamuk eller cebe cimcimeler , kendim için değil ülke için !

Kayda Geçsin efendim Elimizden gelen budur.

necefugurlu@gmail.com