Dayanıklılık ve Cesaret Testlerinden Geçeceğiz…

Özellikle 29 Mart’tan sonra ve Nisan Ayının ilk haftası yorucu koşullar altında olacağız. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı farkındalığı gelmeye başladı. Otorite ile ilgili konularda ciddi baskılar oluşabilir. Birçok konuda tahammül sınavlarından geçeceğe benziyoruz. Korku ve cesareti aynı kefede eriteceğiniz bir dönem. Bir yandan toplumsal konularda belli bir hareketlenme var, diğer yandan da sakin ol, sorumluluklarının bilincine var diyor hayat. Kişisel arzu ve isteklerimizde diretsek de zorunlu olarak bazı konulara boyun eğmemiz gerekecek. Öfkenizi yönlendirecek yer bulmakta zorlanabilirsiniz.

Gereksiz cesaret gerektiren hareketlerden kaçınmakta fayda var bu dönemde. Kendinizi, cesaretinizi ölçecek sınavlar içine sokabilirsiniz. Korktuğunuz şeylerin üstüne gitme isteğiniz artacaktır. Tabi, kaybetme korkusu ile girilmeyen savaşlar da olacaktır. Başarısızlık ve yetersizlik korkusuyla yüzleşmek durumunda kalmayı kimse istemez. Disipline olmamız gereken günler geçiriyoruz.

Konuşulan ve bilgi akışında olan her şeye inanmamakta fayda var. Nisan’ın ilk haftasında olayların çarpıtılması olası. Gerçeklik algısının değiştiğini fark edebilirsiniz. Kişisel olarak daha yaratıcı ve keyifli hissedebilirsiniz kendinizi ama gündemle ilgili konuları ayrıştırmakta zorlanacaksınız.

Bu dönem, kollektif amaçlar için hareket ettiğimiz ve bu bilincimizin arttığı bir dönem. Aralık 2020 tarihinde bu konulara tekrar parmak basacağız. Harekete geçme isteğimizin zorunlu olarak durdurulduğu, hatta kişisel iradenin felç edildiği bir dönem. Böyle yoğun bir konunun içinde baskı hissini kontrol etmek ve dönüştürmek zorunda kalacağız.

Bu dönem, özellikle Türkiye’nin maddi konuları, bankaların durumu, dış borçlarımızla ilgili sorunları daha fazla ortaya çıkarmaya başlayacaktır. Devletin mali kriz yönetimi ile ilgili iyice sıkışacağı bir dönem ve bir mali paket gündeme geleceğini düşünüyorum.

Burçların özellikle hangi alanlarına dikkat etmeleri gerekli kısaca yazmak gerekirse;

Koç Burcu: Gelecek planlarınız, arkadaş ve sosyal çevrenizle ilgili mevzular,

Boğa Burcu: İş hayatınız, yöneticilerle olan ilişkiler, anne, aile,

İkizler Burcu: Uluslararası konular, yayıncılık, akademi, hayat felsefeleriniz,

Yengeç Burcu: Parasal konular, eşin veya ortağın parası, kriz getiren mevzular,

Aslan Burcu: Eş ve/veya ortağınızla ilgili konular, ilişkiler,

Başak Burcu: Çalışma ortamınız, iş arkadaşlarınız, hizmet alıp verdiğiniz yerler ve sağlığınız,

Terazi Burcu: Aşk hayatınız, çocuklarınızla ilgili mevzular, keyif aldığınız şeyler,

Akrep Burcu: Ev aile konuları, geçmişteki mevzular, anne-baba,

Yay Burcu: Eğitim ve iletişim konularında, teknik ve ticari işlerinizde,

Oğlak Burcu: Yetenekleriniz ve para ile ilgili konularınızda,

Kova Burcu: Kişisel konular, gündelik yaşamınız, eş ve ortaklar ilgili konular,

Balık Burcu: Bilinçaltınız, çalışma hayatınız, ön göremediğiniz koşullar.