İş Bankası’nın Örnek Yapısı Bozulacak mı?

İş Bankası’nın, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti ile CHP’nin temsil ettiği ‘Atatürk Hisseleri’nin hazineye devredilmesi konusu 2018’den bu yana gündemi meşgul etmeye devam etmekte. Bu dönemde tekrar güçlü bir şekilde karşımıza çıkan bu meseleyi bir de astrolojik açıdan incelemek istedim.

İş Bankası’nın kuruluş tarihi 26 Ağustos 1924’tür. Kuruluş ve doğum tarihini bildiğimiz şirketlerin, kurumların ve ülkelerin astrolojik gelişimine bakabiliyoruz. Başak burcu olan İş Bankası’nın, titiz ve analitik bir çalışma düzeni içinde ilerleyen bir banka olduğunu biliyoruz. Saat kaçta kurulduğunu bilediğimiz için yükselenine hâkim değiliz fakat ben açıkçası yapısı ve çalışma koşulları itibariyle Oğlak burcu olduğunu düşünüyorum. Harita gezegen yerleşimleri açısından çok güçlü olmakla birlikte gezegen yerleşimleri de Oğlak yükseleni destekler nitelikte. İş Bankası’nın haritasını başka bir yazım da daha ayrıntılı inceleyebiliriz.

Bu devir konusu, kuruluşundan sonra 2 kez daha gündeme gelmiştir.

1. 14 Aralık 1953 yılında Demokrat Parti’nin çıkardığı kanunla Atatürk’ün vasiyeti iptal edilmiştir. CHP, Anayasa Mahkemesine giderek iptal isteğinde bulunmuş ve 1963 yılında bu karar iptal edilmiştir.

2. 1980 askeri darbesinden sonra 16 Ekim 1981’de çıkarılan kanunla bütün partilerin kapatılması ile Atatürk’ün hisseleri bir kez daha hazineye devredilmiştir. 1992 yılında tekrar siyasi partilerin açılmasıyla hisselerin yönetimi yeniden CHP’ye devredilmiştir.

Bu iki dönemi göz önüne alarak yola çıktığımızda; özellikle bu iki dönemde ortaya çıkan önemli benzerlikler görmekteyiz. Bu dönemde de aynı durumlar tetiklenmekte diyebiliriz.

İlk göz çarpan konu Ay Düğümlerinin, yani o dönemdeki tutulmaların Yengeç ve Oğlak aksında gerçekleşmesidir. Bu dönemler kadersel konuları işaret eder ve aslen iş Bankası’nın ay düğümleri Aslan ve Kova aksında olmasına rağmen Türkiye’nin Yengeç burcundaki hassasiyeti, İş Bankası’nın durumunu da tetikliyor.

Terazi burcundaki Satürn, kurumun adaletli yapısını ve duruşunu yıllar içinde hiç bozmamasının ve ilişkilerinin her zaman insancıl ve belli bir düzen yapısı içinde olduğunu İşaret ediyor. Sorumluluk ve görev duygusunun ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyor. Bu dönemlerde dönüştürücü gezegenlerin İş Bankası’nın Satürn’ü ile açı içinde olması, bu konular üzerindeki baskının ve gücün ne kadar yüksek olduğunu gösterir. Bu dönemde de otorite ile ilgili konuların ve hayatta kalma mücadelesinin ortaya çıktığını görüyoruz.

Bir diğer önemli konu ise, İş Bankası’nın Mars ve Neptün karşıtlığının önceki dönemlerde tetiklenmiş olduğunu görüyoruz. Bu karşıtlığın 2 ve 8. Evleri temsil ettiğini ve ana hissedarın çalışanlar olma durumunu gösterdiğini düşünüyorum. Dünya’daki tek sosyalist banka olma özelliğini buradan aldığını söyleyebiliriz. Yalnız bu dönemde bu karşıtlık tetiklenmiyor.

Benim tahminlerime göre yükseleni Oğlak burcu ise, İş Bankası bu dönemde yeni bir yapılanma içine girebilir. Birkaç seneye yayılacak yeni bir çalışma prensibi içinde yer alırken, çalışan haklarında değişiklik olmadan bir sistem yaratabilirler.

İş Bankası’nın Mars gezegenin ay düğümleriyle açısı yüzünden transit Mars’ın çok etkili olduğu ortada. Bu dönemde Mars’ın Oğlak burcunda yer alıyor olması; Hükümetin karşısında gördüğü kişi, kurum ve devletlere yaklaşımının sert olacağını, İş Bankası açısından da bu durumun çok tetikleyici olacağını gösteriyor. Bu durum İş Bankası içerisindeki geleneksel yapının dönüşebileceğini de gösteriyor.

Etiketler
Mustafa Kemal Atatürk