Sanayi Devriminden Dijital Devrime

Yeni Dünya’ya Hoş Geldiniz-2 Yakın tarihimiz içinde en hızlı büyüme ve değişikliklerin olduğu süreçlere bakacak olursak; sanayi devrimiyle başlayan süreçte...

Yeni Dünya’ya Hoş Geldiniz-2

Yakın tarihimiz içinde en hızlı büyüme ve değişikliklerin olduğu süreçlere bakacak olursak; sanayi devrimiyle başlayan süreçte, İngiltere’nin önderliğinde ilerlenen ‘’altın standardı para sistemi’’ nin kullanıldığını görürüz. Bu sistem her ülkenin ulusal parasının, altın karşılığında değerinin olmasını esas alıyordu. Büyüyen sermaye birikimiyle zenginleşen Avrupa ülkeleri piyasa paylaşımı içine girdiler. Kutuplaşmalar ve daha çok sömürgeye hâkim olma arzusu sonucunda, 26 Temmuz 1914’te 1. Dünya Savaşı başlamıştır. (1913 yılında Jüpiter Oğlak burcunda; savaş başladığında ise Satürn ve Plüton Yengeç burcunda birleşim halindedir.)

1939 tarihinde ise, 2.Dünya Savaşı’nın yaşanmıştır. (1937 yılında Jüpiter yine Oğlak burcundadır ama Plüton gezegeniyle bu sefer karşılıklı gelmiştir. Satürn’de Koç burcundadır. )

Savaşın sonlarına doğru, ülkeler yeni bir ekonomik düzen ve siyasi yapılanma içine girmişlerdir. ABD yükselen yeni değer olmuştur. 1914 yılında başlayan mevzu, 1 Temmuz 1944’te ülkelerin toplanarak küresel ticareti yeniden oluşturdukları ve yeni para sistemini yarattıkları bir döneme dönüşmüştür. Buna göre Amerikan Doları uluslararası ekonomi ve ticaret hayatında kullanacak para olmuştu. Diğer ülkeler ellerindeki doları, istedikleri zaman Altına çevirebileceklerdi. Amerikan dolarının karşılığı altındı. 3 sene içinde Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası ve Gümrük Ticaret Anlaşması ortaya çıktı. (Jüpiter Başak burcundadır, Satürn ise Yengeç burcuna gelmiştir ve Aslan burcundaki Plüton ile 3 sene içinde birleşecektir.)

Kısacası 1. Dünya savaşı ile başlayan ekonominin şekil değiştirme durumu, yeni dünya düzeni ile tamamlanmıştır.

1960’larda ABD, iç ve dış borçlarını kontrol edemez hale gelince ve Vietnam savaşındaki kayıpları da buna eklenince bu sistemden çekilmeye karar vermiştir. 15 Ağustos 1971’de ABD başkanı Nixon, ülkesinin dolar rezervlerini altına çevirme zorunluluğunu iptal ettiğini açıklar. (1972’de Jüpiter Oğlak burcundadır. 1973 Satürn Yengeç burcunda ve Plüton ile sert kare açı içindedir.)

Bu dönemde altın ve petrol fiyatlarının yükselişiyle birlikte doların değeri düşmüştür. 1972-1980 arasında ABD yüksek enflasyonlu dönemini yaşar. Herkesin elinde kalan dolar artık uluslararası para birimine dönüşür. (1981’de Terazi burcunda Satürn ve Plüton birleşir.) Dünya ekonomisi yeniden büyümeye başlar…

2020’ye geldiğimizde, Ocak-Nisan arasında, Jüpiter, Satürn ve Plüton gezegenleri Oğlak burcunda birleşirler. 1910’lerde Liberalizm yerini Kapitalizm’e bırakmıştı. 1940’larda Altın Para Sistemi’nden, Dolar bazlı para sistemine geçilmişti. Şimdi ise yeni bir ekonomik düzen ile birlikte yeni bir para sistemine doğru yola çıkmış bulunuyoruz. 1913’te açılan defter bir asır sonra kapandı ve yeni bir Dünya düzeni başladı. Tarh yeniden yazılmaya başlanacak. Sanayi Devrimi ile başlayan dönem, kendini Dijital devrime bırakıyor artık.

Astrolojik bilgiler;

Jüpiter Oğlak burcunda düşüştedir, Başak burcunda ise zarar görmektedir. Yani bu iki burçtayken rahat edemez. Bu dönemlerde dünya ekonomisinde krizler yaşandığı görülmektedir. Jüpiter iyicil ve genişlemek isteyen, fırsatları gösteren bir gezegendir. Oğlak burcunun kısıtlayan, karamsar ve ciddi temasında rahat edemez, fırsatlar konusunda daha açgözlü ve hırslı bir yapı sergiler. Başak burcunda ise iyi niyetlerle başlanan konular daha çok çalışma didinme getirir; beklentiyi karşılayamaz. Yengeç burcu; aile, vatan, beslenme konularını, Oğlak burcu ise; devlet, kurumlar, iş, yapı kurma, para konularını gösterir. Gezegenlerin birleşimleri, karşıt olmaları ve kare olmaları, enerjinin en yükseğe çıktığı gergin zamanları gösterir.