Direk dansı baştacı Kadıköy’de dans yasak bu ne hesap?

KAYDA GEÇSİN Dans insanlık tarihi kadar eski , mağara resimlerinde bile var , eski Mısır’da hem dini ritüellerde ibadet şekli , hem sosyal hayatta...

KAYDA GEÇSİN

Dans insanlık tarihi kadar eski , mağara resimlerinde bile var ,

eski Mısır’da hem dini ritüellerde ibadet şekli , hem sosyal hayatta eğlence kutlamalarda var .

Kadıköy’de yasak , iyi mi ?

O Kadıköy ki Yıldız Alpar’ın kişisel başarıları dışında Kadıköy’ümüze armağan ettiği dans eden kız çocuklarıyla çok önemli bir dans eğitimcisini kucaklamış bir Kadıköy’dür.

Kadıköy’de şimdi dans yasak , dans eden dayak yiyor iyi mi ?

Kültür etkinliği , halkla ilişkiler manyağı belediyelerimiz bakalım ne yapacaklar ?

Dans ;

Dans eden , izleyenler için estetik , sembolizm değerleri olan bir sanat, sosyal, rekabetçi, politik , erotic fonksiyonları da var .

Mesela tango politiktir.

Direk dansı fotoğraflarını instagrama koyan Şeyma , eski eşi , bu iktidarın baş tacı ama Kadıköyde dans kadınlara yasak .

Dans direkte Şeyma’ya mı serbest yahut sadece direk dansı olursa mı yasak değil tam anlayamadım . Yoksa bana ne , direkle ne yaparsa yapsın ister dans etsin ister kırsın .

Valsden fokstrot’a gelene kadar 14. Lui döneminde iş Paris Opera Bale’sinin kurucusu Louis XIV ‘ün eski bir tenis kortunu dans stüdyosu daha sonra okulu haline getirmesiyle başlamış , olay 1700 lerde Fransada geçiyor , devrime 89 yıl kala Kral kendisi de sahneye çıkıyor , daha öncesi de var 1671 de Pierre Beauchamp ilk okul direktörü.

Koreografinin kullanıldığı teatral dans , planlama, kostüm, sahneler işi profesyonelleştiriyor. Virtüöz dansçılar artık sahnede , müzik eşliğinde dans hareketleri ilerliyor ,

17. Yüzyıl da oluyor bunlar Esi Mısır filan hani fazla geriye gittim biraz ileri aldım

Şimdi nerede ise 2020 Kadıköy’de dans eden kadınlara bir sopa bir sopa .

Kadınlar dans ettikleri için sopa yerken Kadıköy’ün centilmenleri neredeydi ?

Belvü’de hanımları reveransla dansa kaldıran adamlar artık yoklar , dans edilen yerler bir bir kebapçı oldu tamam da , hiç mi kalmadı bu rezalete dur diyecek ,

Kültür evleri, açılışlar, geceler , Kültür’ü Belediye başkanlarına PR çalışmaları haline getiren anlayış bakalım kadınlı erkekli dans etmek için sokağa çıkacak cesareti gösterecek mi ?

Kadınların , erkeklerin birlikte özgürce dans edebildiği Kadıköy’den nereye geldik , yoksa dansı tefle ayı oynatmaktan ibaret sanan bir zihniyetle mi karşı karşıyayız.

Ve opera, bale sanatçıları ve neredeyse devlet balesinin önüne geçen Mustafa Erdoğan dans grubu Anadolu Ateşi Kadıköyde dans eden kadınlar dövülürken itiraz etmeyecek mi ?

Etmeyecekseniz ne işe yarar dansınız ?

Meryemin löngür löngür sallandığı harem dansına,

yıllardır dünyaca ünlü super starın sahnede sopa gibi dans edememesine bile bile bayılan müesses nizam Kadıköy’de kadınlar , kadınlara yapılan eziyeti protesto için dans edince rahatsız oldu , ve muhalefet partileri susuyor öyle mi ?

Kadıköy Kadıköy olalı böyle zulüm görmedi, kadınların dans ettikleri için dayak yediği Kadıköy sandıkta hagisinden hesap sormalı , Muhalafetten mı İktidardan mı ? Beşiktaş Vapurundan inerken kurtardık , Kadıköy’de yakalandık, taktılar Kadıköy Kadınlarına.

Takıntı Kayda Geçsin Saygıyla Efendim ,

Etiketler
Kadıköy