Yanlış anlaşılmazsa bir iki rica

KAYDA GEÇSİN Acaba diyorum , şayet mümkünse kimse incinip kırılmayacak , bu istek yanlış anlaşılmayacak ise bir müddet ; S 400 leri alacak mıyız , ...

KAYDA GEÇSİN

Acaba diyorum , şayet mümkünse kimse incinip kırılmayacak , bu istek yanlış anlaşılmayacak ise bir müddet ;

S 400 leri alacak mıyız , alırsak ABD bize ne yapar tarzında ve aslında hiç bir şey söylemeyen , hatta tahmin bile yapmayan ve sadece teknik bilgi verdikten sonra ; ‘ olmayabilir , olabilir aslında bende bilmiyorum lakin anlaşmalı konuğum mecburen bu programa çıkıyorum yoksa param kesilir ‘ tarzı izlenim veren , ortaya karışık laflarla tartışma yapıyormuş gibi yapan konuşmalara ara verilmesi mümkün mü , Allah Aşkına ….

Ortalama ev kadınları ve benim gibi bu işlerden anlamayan biri bile S 400 teknik uzmanı olduk , yakında aramızdan internetten birer tane borç harç kredi kartıyla ısmarlamaya kalkanlar olacak , bu haldeyiz bıraksan kullanacağız neredeyse .

Üstüne üstlük kıkırdamalar, gülmeler, cilveleşmeler, neredeyse ‘ sen gelmez dedin ama geliyor naber , oldun mu mosmor ‘ düzeyinde kahkaha ve alayla konuşulacak bir konu gibi de gelmiyor biz sıradan insanlara bu savunma , güvenlik meseleleri .

Aşkolsun bu kadar mı gayrı ciddi konuşuluyor diye üzülüyoruz ve daha önemlisi utanıyoruz yahu .

Ve yine eğer mümkünse acaba , bunca yasak arasında hayırlı bir yasak olarak her türlü , devlet ve özel ayırt etmeden ;

edebiyattan sinemaya, bilime , ilime ödül dağıtım , verilim , alımına , bu gibi alışveriş törenlerine büyüklerimizin takdir edeceği bir süre, ne kadar ise artık 5 yıl mı 10 yıl mı ara verilmesi mümkün mü .

Bizde biraz kendimize gelelim .

Bu ödülleri veren ve alanlar razı ama izleyenlerin artık kalbi dayanmıyor ! Sabah ‘Yine mi bu gün acaba ödül verecekler ‘ diye sıkıntı ile kalkıyoruz.

Ve yine kimse kırılmayacak ise sanki bizi ikna etmek için birbirlerine katlanıyorlarmış gibi illa elele gözgöze aşk yaşadıklarını 24 saat ilan halinde Demet Şener – Cenk Küpeli ve onlardan asla aşağı kalmayan Cem Yılmaz - Defne Samyeli muhabbet haberlerine 25, 30 sene ara vermek mümkün mü, çok baskı altında hissediyoruz kendimizi , vallahi Nurgül Yeşilçay , Hande, Şenay resimli ‘ Yaşlandılar ama hala taş gibiler’ tarzı haberler çok daha özgürlükçü ,kadın haklarından yana kaldı hiç olmazsa bir baskı yaratmıyorlar .

Hamdi Alkan , Selen Görgüzel ve Beren saat ile Doğulu’nun ayrıldılar ayrılacaklar haberleri rekabet halinde , fakat bu saatten sonra sokak artık ‘aa boşanacaksanız boşanın , ne bok yerseniz yiyin’ der hale geldi .

Hele nedir o eşinin elini öpmeler , tamam bir yerden başlamak lazım da orada durun .

Ve deniz mevsimi açıldı , sabaha karşı denize donla giren, üstsüz güneşlenen bu sene henüz yok, sibel Can da otel balkonlarından çamaşır asmıyor uzun zamandır ,

Yasmin Erbil yavrum kendi kendini çekmese bikinili resim de yok , çocuk tek başına bu laik misyonu daha ne kadar götürebilir .

Magazin sıkıntılı , belki hepsi seçimlerden sonra denize bikinili girmeyi, balkona çamaşır asmayı , boşanmayı planlıyor biraz sabredeceğiz.

necefugurlu@gmail.com