Bebek ve çocuk ürünleri üreticilerinin gözü Avrupa’da

Türkiye’de artan döviz kurları ve uzun süredir iç talepte yaşanan daralma birlikte bebek ve çocuk ürünleri sektöründe faaliyet gösteren üreticiler gözlerini Avrupa’ya dikti.

Bebek ve çocuk ürünleri üreticilerinin gözü Avrupa’da

Türkiye’nin dünyanın önemli pamuk üreticileri arasında yer alması bebek giyim ticaretinin temelini oluşturan pamuktan örme ve örülmemiş bebek eşyaları ve aksesuarları üretiminde rekabet avantajını beraberinde getiriyor. Sektörün esnek üretim yapısıyla değişen talep ve ihtiyaçlara süratle cevap verebilen kapasitesi ve Türkiye’nin bebek hazır giyim sektörü insan sağlığına zarar vermeyen malzeme ve üretim süreçlerine sahip olması büyük avantaj olarak değerlendiriliyor.

ORGANİK VE VEGAN ÜRÜNLER

Günümüzde birçok markanın tercihi, yenilikçi teknolojiyle inovatif, ilham veren tasarımlar kadar doğa dostu tasarımlar da yaratmak. Tasarlanan ürünlerde organik pamuk, kauçuk, geri dönüştürülmüş polyester, deniz yosunu gibi malzemeler kullanarak organik, vegan ürünler üretmek de sürdürülebilirlik akımı ve tabii sürdürülebilir moda açısından önemli bir trend konumunda.

SIFIR ATIK İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR MODA

Doğa dostu koleksiyonların önemli özelliklerinden birisi de çoğunun Sıfır Atık hedefine paralel üretiliyor olması. Geri dönüşümün sürdürülebilir dünyanın vazgeçilmezi olduğuna inanan markalar, %100 geri dönüştürülmüş polyester, atık malzemelerden üretilen naylon kumaşlar gibi malzemeleri kullanarak atığa dönüşmeyecek üretimler yapmayı hedefliyor.

BİLİNEN TÜRK MARKALARI ALMANYA’DA PAZARA GİRDİ

Özellikle Avrupa’da artan sürdürülebilir ve doğaya saygılı ürün grupları talebi bebek ve çocuk sektörüne de yansımış durumda. Türkiye’de bu kategoride üretim yapan MinikOİOİ, Antebies ve Hopfrög gibi markalar, Almanya pazarında www.wiko-baby.de üzerinden gelen talepleri karşılamaya başladı. Türk girişimcilerin kurduğu Düsseldorf merkezli UNKO GmbH’nın ticari markası olan Wiko Baby bu alandaki talebi gören ilk şirketlerden. 2023 yılı başında faaliyetlerine başlayan Wiko Baby ağırlıklı olarak sürdürülebilir ve doğaya saygılı bebek/çocuk ürün gruplarında Türk üreticileri Avrupa pazarındaki payını arttırmak için faaliyetlerine devam ediyor.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
alışveriş