CHP'den Muharrem İnce kararı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Millet İttifakı'nın 13 Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşeceğini açıkladı. Öztrak, görüşmenin diğer partilerle yapılan görüşmeler ile aynı olacağını vurguladı.

CHP'den Muharrem İnce kararı

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündemi değerlendirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran ve cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce hakkında soruları da yanıtladı. Öztrak, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıdaroğlu'nun İnce ile görüşeceğini duyurdu.

KILIÇDAROĞLU, MUHARREM İNCE İLE GÖRÜŞECEK

Faik Öztrak "Genel Başkanımız diğer partilerle nasıl görüşüyorsa Sayın İnce ile de görüşecek. Gündemi de diğer partilerle yapılan görüşmelerden farklı olmayacak" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU BİRİNCİ TURDA BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK"

Öztrak, "Seçimin ikinci tura kalma ihtimali var mı?" sorusu üzerine, "Bu seçimin ikinci tura kalmayacağını biliyoruz. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu birinci turda bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olacak, 15 Mayıs sabahı bambaşka bir Türkiye'ye uyanacağız" dedi.

"ÖZLEM HANIM KENDİSİNİ YALNIZ VE YORGUN HİSSETMESİN"

Öztrak, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kırmızı çizgimizdir" dediği için hedef olması hakkında "Özlem Hanım kendisini yalnız ve yorgun hissetmesin. Bu ülkenin tüm vicdan sahipleri kendisinin yanındadır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına göre deprem bölgesinde, acil yıkılacak, ağır hasarlı veya halihazırda yıkık her 100 konuttan 41'inin Hatay'da bulunduğunu aktaran Öztrak, Hatay'ın depremde açık ara en ağır darbeyi yiyen il olduğunun altını çizdi.

"BU HANGİ VİCDANA SIĞAR?"

Acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık konut sayısında Hatay'ı yüzde 19 ile Kahramanmaraş, yüzde 11 ile Adıyaman, yüzde 6 ile de Gaziantep'in takip ettiğini kaydeden Öztrak, şöyle devam etti:

"TOKİ'nin deprem bölgesinde, 21 Şubat ile 14 Mart arasında açtığı toplam 29 bin 924 konutluk ihalenin dağılımına bakıldığında ihalesi yapılan her 100 konuttan 33'ü Gaziantep'te, 29'u Kahramanmaraş'ta, 19'u Malatya'da, 6'sı ise Hatay'da. Bu hesap nasıl bir hesap? Yıkılan evlerin yüzde 41'i Hatay'da ama depremzedelere yapılacak konutlar için açılan ihalelerin sadece yüzde 6'sı Hatay'da. Acil yıkılacak, ağır hasarlı konut sahipliğinde birinci sırada olan Hatay konut ihalelerinde dördüncü sırada. Depremde yıkılan binalar üzerinden bile siyaset yapıyorlar. Bu hangi vicdana sığar?"

"BUNU BİLE DOĞRU DÜRÜST BECEREMEDİLER"

Türkiye'de dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 9 bin 425 lira, Diyanet İşleri Başkanlığına göre ise tek kişinin karnını doyurması için gereken fitrenin 70 lira olduğunu ifade eden Öztrak, Diyanetin fitre hesabına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 8 bin 400 lira olduğunu kaydetti.

Öztak, emekliye verilen en düşük aylığın son zamla 7 bin 500 lirayı bulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ama bunu bile doğru dürüst beceremediler. Emekliler arasında adaleti bozdular. Çalışırken daha çok prim ödemiş emeklilerimizi mağdur ettiler. Onların maaşını artırmadılar, yerinde saydı. Yine sebep oldukları başka bir mağduriyet. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu zorlayınca, emekliye bayram ikramiyesi 2018 Mayıs ayında 1000 lira olarak yasalaştı. 5 yılın sonunda 2 bin liraya geldi. Oysa emeklinin bayram ikramiyesi bugün TÜİK'in makyajlı enflasyonuyla bile 3 bin 564 lira olmalıydı."

Kaynak: AA

Etiketler
Muharrem İnce Memleket Partisi CHP Kemal Kılıçdaroğlu