Binali Yıldırım: Teknoloji ile aram iyidir, internet alt yapısını da bilirim

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım, ortak canlı yayında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Binali Yıldırım: Teknoloji ile aram iyidir, internet alt yapısını da bilirim

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım, ortak canlı yayında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

VERİ KOPYALAMA TARTIŞMASI

İsmail Küçükkaya: Sayın Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı, bu nihayetinde bir İstanbul seçimi, sorum da şu olsun bu kez bir itiraz olacak mı? Seçim sonucunu kabul edecek misiniz?

Binali Yıldırım: İsmail Bey vatandaşlarımız bilsin teknoloji ile aram iyidir, internet alt yapısını da bilirim. İstanbul'un verileri yedekleniyor. Hem de 2 yerde yedekleniyor. Kopyalama başka birşeydir.

Bilgisayarınızda bile yedekleme sistemi vardır. İkincisi de benim söylediğim cümlenin ön kısmı aktarıldı. Elbette başkanın her türlü yetkisi vardır ama devamı var niye kopyalamaya ihtiyaç duyuluyor. Belediye başkanından bilgi saklanacak bir durum yok.

Kaldı ki mahkeme kararını da tanımıyor gibi.. O mahkeme kararı da yanlış dedi. İlgisiz dediği kişi seçilen bir avukat. Veri kopyalama işi FETÖ taktiği. Üç tane dışarıdan uzman da görevlendirildi bu fecaet birşeydir. En hassas yerlere, kozmik odalara dışarıdan adam seçip koyamazsınız.

Seçimi kaybederseniz kabul edecek misiniz?

Binali Yıldırım: Belki bu sefer biz etmeyeceğiz, sayın Ekrem Bey edecek. Ben bunun normal olduğunu düşünüyorum. Umarım itiraz olmaz. Biz gayet tabi kabul edeceğiz.

Ekrem İmamoğlu'ndan Yıldırım'a FETÖ yanıtı:

Ekrem İmamoğu: Elbetteki seçimlere itiraz haktır. Bu hakkı kimsenin yok sayma şansı yoktur. Ama uydurma gerekçelerle itiraz yapmayız biz. Gerçekten bir gerekçemiz var elbette ki itiraz hakkımızı kullanırız.

Bizim sürece dair eleştirimiz bunlardı. Algı diye tarif edilen şey çok net aslında karşı tarafın yaptığı bir uygulama. Çaldılar diyorlar, kim diyorum, cevap vermiyorlar. Bilmiyorum demek olmaz. Cami avlusundan tutun, miting alanlarına kadar...

Fetö uygulamalarının nasıl olduğunu ben bilmem, ben anlamam o işten. Veri kopyalama işi masum bir işlemdir. Veri kopyalama işlemi tam da o gerekçeler yazılırken engelli, kısıtlı, cezaevindeki seçmenlerin listelerinin AK Parti'ye verilmesidir.

Örnek arıyorlarsa örnek veriyorum. Bizim yaptığımız masum bir işlemdir. O gün söylediği sözün ekine şunu söylemiştir: "Belediye başkanı önce halkın önceliklerine baksın" Başka bir cümlesi yoktur. İBB Başkanlığı seçimi yüzbinlerce insanın katkısıyla güvenli olacaktır. Bizim itiraz etmeye gereğimiz kalmayacaktır.

Etiketler
İmamoğlu Yıldırım ortak program Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu Inter