Ekrem İmamoğlu: Hakaret etmedim Vali'ye! Bize Pontus, Yunan, terörist dediler. Bunlar kimseyi rahatsız etmedi

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım, ortak canlı yayında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlıyor.

Ekrem İmamoğlu: Hakaret etmedim Vali'ye! Bize Pontus, Yunan, terörist dediler. Bunlar kimseyi rahatsız etmedi

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım, ortak canlı yayında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlıyor.

ORDU VALİSİ TARTIŞMASI

Ekrem İmamoğlu: Miting değil, bayramlaşma çağrısı yaptık. Muazzam bir buluşmaya döndü. Hem doğduğum şehir Trabzon'da, hem Ordu ve Giresun'da... Bu muazzam süreç bence bir tuzakla sona erdirilmek istenmiştir.

Benim ordaki tavırlarım net, belli. Annemin orada düştüğü durum belli. VIP diye bir derdim yok. VIP'den geçenlerin haddi hesabı yok. Beni karşılayanlar bir şey organize ediyor, yollayanlar bir şey organize ediyor. Trabzon VIP'den geçtim neden Ordu'dan geçirmediler bilmiyorum. Ben ne söylediğimi biliyorum. Bu konu İstanbullunun konusu değil, İstanbullunun konusu 31 Mart seçimi. Hakaret etmedim Vali'ye. Bu süreç çok nettir.

Bize gelen başka duyumlar, hakaretler de vardır 1 ay önceden. Biz de bakacağız. Başka kelimeler kimseyi bu kadar rahatsız etmedi. Bize Pontus dediler, Yunan dediler, terörist dediler. Bunlar kimseyi rahatsız etmedi.

İsmail Küçükkaya: Binali bey partinizde önemli görevlerde bulundunuz. İzmir adayı oldunuz kaybettiniz. İstanbul'da yarışa katıldınız geride kaldınız. Bunun analizini yaptınız mı?

Binali Yıldırım: İzmir seçimi 17-25 Aralık'ın gölgesinde bsir seçim yaptık. Bugün de geçerli olmak üzere en yüksek oyu aldık. Buradaki seçim kazanılmadı. Her ne kadar Ekrem bey ben seçilmiş belediye başkanıyım dese de Anıtkabir'e gidip defter imzalasa da bir seçimin bir kazananı yok.

Ekrem bey doğru söylememeyi bir alışkanlık haline getirdi. Ne dedi "Soruları İsmalil beyden aldı dedi", Saadet adayının çocuğu İGDAŞ'tan çıkarıldı dedi, İBB israf içzinde dedi, en yakın arkadaşı Fatih portakal bile çıktı "Bu Ordu işi yanlış oldu dedi, elimizde görüntüler var dedi" Ekrem bey iki gün durdu düşündü bi açıklama buldu.

Çıkıp bir özür dileseydi olmuştu. Önceden Validen özür dilemeli demiştim, şimdi milletten özür dilemeli. Çünkü yalan söyledi. Ben İstanbul'a güveniyorum. Bu yetkiyi İstanbullu bize verince yapacağız. İstanbul Türkiye'nin özeti, biz İstanbula hizmet yapacağız.

İsmail Küçükkaya: Normalde bu tartışmanın öznesi değilim. Ekrem bey Star, NTV yayınında idi. Çok yoğun bir şekilde soruların verildiğini söylediği yönünde bildirimler geldi. Fatih Altaylı Habertürk'te sizin soruları istediğinizi size soruları verdiğimi, sonra İmamoğlu'nu aradığımı ve soruları size de vereyim mi dediğimi öne sürdü. Ben bunu yalanladım. Ben ertesi gün Engin Altay ve Mahir Ünal'ın yanına gittim, bu tartışma henüz benim ismim ortada yok iken demişler ki 10 soru AKP 10 soru CHP hazırlasın moderatöre verilsin denmiş ona dayanarak çıkmıştır.

Ekrem İmamoğlu: Sayın Yıldırım, ne yazık ki üzücü ifadelerde bulunmuş. Bu kibirli bir cümledir. üzülerek izliyorum. Benim oradaki ifadem de İsmail Küçükkaya ismi geçmiyor. Sayın Yıldırım az önce isim verdi İsmail Küçükkaya diye. Bana gelen bilgi, karşı tarafın soruların belirlenmesi, 10 soru siz - 10 soru biz hazırlayalım şeklinde. Ben öyle bir şey istemiyorum dedim.

Etiketler
İmamoğlu Yıldırım ortak program Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu Hakaret