Kılıçdaroğlu'ndan Suudi Arabistan'a giden Erdoğan'a: Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan'a giden Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler." diye yazdı.

Kılıçdaroğlu'ndan Suudi Arabistan'a giden Erdoğan'a: Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında 2018'den bu yana en ciddi krizlerden birinin çıkmasına yol açan Cemal Kaşıkçı davasının Riyad'a devredilmesinin ardından Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. İki gün sürecek olan ziyaret, muhalefetten tepki gördü.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, şunları yazdı:

Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile.

CEMAL KAŞIKÇI DAVASI

2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın emriyle İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülen ve cesedi parçalara ayrılarak yok edilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın davası Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Erdoğan, cinayetle ilgili ilk detaylı açıklamasını olaydan üç hafta sonra AKP'nin TBMM'deki grup toplantısında yapmış ve isim vermeden sorumluluk konusunda Muhammed bin Selman'ı işaret etmişti. Aynı yılın aralık ayında ise Erdoğan artık isim vererek şunları söylemişti:

"Bunun failinin kim olduğu bana göre belli. Biz ses kayıtlarından şunu da öğrendik, gelenlerin içinde şu andaki Veliaht Prens'in en yakınında olanlar bu işin aktif rol üstlenicisi. Aldığı talimatı yerine getirenler orada. İpe un serdiler, bilgiyi İstanbul Başsavcısı'na vermediler. Çünkü fail ortada, bunu biliyorlar. Yardım yataklık yapan da yanında. "Veliaht Prens dedi ki, 'Cemal Kaşıkçı başkonsolosluktan çıktı'. Ya Cemal Kaşıkçı çocuk mu? Dışarıda nişanlısı var. Bunlar dünyayı enayi zannediyor. Bu millet enayi değil hesabı sormasını bilir ve tabii dedik ki biz herkese açığız. Suudi Arabistan kayıtları almak istedi, kusura bakmayın o kadar değil. Dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz. Verelim de ondan sonra bunları yok mu edeceksiniz?"

Davanın geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan'a devredilmesi kararı kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Davanın devredilme kararının ardından Kılıçdaroğlu, "Şimdi enayinin de kim olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Suudi Arabistan