Dilipak'tan Gezi kararına tepki: 'Ciddi bir kamplaşmaya sebebiyet verildi'

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Gezi davası ile ilgili “Toplum yeteri kadar bilgilendirilmeden ciddi bir kamplaşmaya sebebiyet verildi” dedi.

Dilipak'tan Gezi kararına tepki: 'Ciddi bir kamplaşmaya sebebiyet verildi'

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, “Kavala davasını düşünürken” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Dilipak bugünkü yazısında, Gezi davasında iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini değerlendirdi.

Dilipak, “Toplum yeteri kadar bilgilendirilmeden ciddi bir kamplaşmaya sebebiyet verildi” dedi.

Dilipak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı ve AKP kurucularından Cüneyd Zapsu’yu hatırlatarak şunları yazdı:

"Zapsu’nun Schwab’a yakınlığı, Kavala’nın Soros’a yakınlığı ile örneklenebilir. Yarın biri çıkıp Cüneyd Zapsu’yu hapse atmaya kalkarsa ne olacak. Ben Zapsu’yu da tanırım, Kavala’yı da. Bu konularda ben tartışan sağ-sol tarafları çok samimi ve dürüst bulmuyorum. Sol, Kavala’yı savunuyor.

Tamam, anladım da, Hablemitoğlu da Atatürkçü Ulusalcı biri değil mi idi. Necip Hablemitoğlu’nun bu Alman vakıfları konusunda yazdıklarına ne diyecekler. Adamı bu fikirleri yüzünden öldürdüler ya hu!"

Etiketler
Yeni Akit Gezi davası Abdurrahman Dilipak