'Kim varsa bütünleşmek isteriz' diyen Bahçeli: 'Seçim takvimini cebimde taşıyorum'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın herkesi kucaklaması gerektiğini söyleyerek "Kim varsa bütünleşmek isteriz" değerlendirmesini yaptı.

'Kim varsa bütünleşmek isteriz' diyen Bahçeli: 'Seçim takvimini cebimde taşıyorum'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da gazetecilerle buluştuğu iftar programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Cumhur İttifakı’nın genişleyip genişlemeyeceğine yönelik bir soruya Bahçeli, “Eğer Türkiye’de Cumhur İttifakı, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine kalıcı, istikrar sağlayıcı, ülke yönetiminde etkin olabilecek bir konuma gelmek istiyorsa 85 milyonu kucaklamak mecburiyetinde. Bu 85 milyonun içerisinde kim varsa onlarla bütünleşmek isteriz” yanıtını verdi.

SEÇİM TAKVİMİ CEBİMDE

Seçimin zamanında olacağının, olması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, şöyle konuştu:

“Cumhur İttifakı’nın istikrar sağlayıcı, kalıcı vasfını yine seçimleri öne alıp, güçlendirilmiş parlamenter değil de karıştırılmış bir parlamenter sisteme benzetmenin bir manası yok. Onun için zamanı geldiğinde. Zamanı yakın onunda. Cebimde taşıyorum. Her günü değerlendiriyoruz. Seçimleri zamanında yapacaksan 19 Nisan itibarıyla değerlendirme yapmışız, bu 425 gün demektir. 1 yıl 2 ay demektir. Bugün (dün) ayın 27’si olduğuna göre bir haftayı düştüğün vakit gittikçe azalıyor. ‘Seçime hazır mısın, değil misin?’ sorusunu bulmak değil, seçime hazır olması lazım.”

Mahalli idareler seçimlerinin 31 Mart 2024’te yapılacağını belirten Bahçeli, bu seçime de 712 gün yani bir yıl 11 ay 12 gün kaldığını söyledi. Bahçeli, MHP’nin bu iki takvime göre hazırlıklarını devam ettirdiğini kaydetti.

Etiketler
Devlet Bahçeli MHP Cumhur İttifakı İttifak