Bahçeli, DEVA'nın seçim kararını değerlendirdi: 'Çok zeki davranıyor!'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla seçime kendi logoları ile gireceğini duyurmasını değerlendirdi.

Bahçeli, DEVA'nın seçim kararını değerlendirdi: 'Çok zeki davranıyor!'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da gazetecilerle buluştuğu iftar programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Altılı masanın devam edip edemeyeceğine yönelik soru üzerine Bahçeli, “Altıdan evvel beşi düşünün, beş birbirine benziyor mu? Bir araya geldiği zaman yumruktan başka bir şey olmuyor” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “istibdat” açıklamasının anımsatılarak, “Altılı masada bir şey mi oluyor?” sorusuna, “Altılı masayla alakalı değil, Kavala’ya bakışta farklılıklar var Türkiye’de. O bakışta yanlış bir bakış” karşılığını verdi.

‘ÇOK ZEKİ HAREKET EDİYOR’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, partilerinin isim ve logosuyla seçime gireceklerine yönelik açıklamasının belirtilmesi üzerine de Bahçeli, “Dağılma değil, çok zeki hareket ediyor. Yeni siyasi partilerle alakalı Seçim Kanunu’nu dikkate alarak, bugünden işaret veriyor. Altı kişiyle bir yere varılamayacaksa o zaman tek başına nasıl seçime girip, sonuç alacağını şimdiden düşünüyor ve uyarıyor. Demek ki beşine de aynı uyarı gelirse ortada altı diye bir şey kalmaz” şeklinde konuştu.

Etiketler
Devlet Bahçeli MHP Ali Babacan DEVA Partisi