Gönlündeki Cumhur İttifakı adayını açıklayan Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimaline ilk yorum!

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında "Vatanı satanlarla kavga edeceğiz" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimali ile ilgili de ilk kez konuştu.

Gönlündeki Cumhur İttifakı adayını açıklayan Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimaline ilk yorum!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı ihtimaline ilk değerlendirme geldi. Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki konuşmasına ilişkin Bahçeli, “Helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin bir anlamı yok. Bayramdan sonra helalleşmeyi kavgadan sıyırıp, bayramlaşmaya döndürmesinde fayda var. Kavgayla adaylık olmaz” dedi.

‘KAVGAYLA ADAYLIK OLMAZ’

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre gönlündeki adayla ilgili konuşan ve “Kılıçdaroğlu aday mı?” sorusunu yanıtlayan Bahçeli, “Gönlümde yatanı başkasıyla paylaşmak doğru bir şey değil. Benim gönlümde yatan Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti Genel Başkanı’dır. Şimdi adayımız o iken ‘Şöyle olsun’ demek gönül kayması olur, o da sağlıklı olmaz. Gönül kayması çok önemlidir, risklidir, çok da zararlıdır. Onun için gönlümüzü bir yere vermişiz. Bu siyaseten de memleket meselelerinde de kesinleşmiş bir durumdur. Böyle bir durumda Allah selamet versin kim ne olacaksa olsun, bizden öte olsun da. Kavgayla adaylık olmaz. Ancak ve ancak kavganın derinleşmesi, yaygınlaşması gibi konulara Türkiye’ye götürür. Onun için kavgayla adaylığa heveslenmemelerinde yarar var” dedi.

Etiketler
Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı MHP Kemal Kılıçdaroğlu