İYİ Parti 2 bakanlığı 'kesinlikle' istedi: 'Tabanın ikna edilmesi için...'

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'e özel açıklamalarda bulundu. Gürel, Köylüoğlu'nun İYİ Parti tabanının ikna edilmesi için İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın İYİ Parti'ye verilmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

İYİ Parti 2 bakanlığı 'kesinlikle' istedi: 'Tabanın ikna edilmesi için...'

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım'da tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, İYİ Parti'nin Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu'nun kendisine verdiği özel demeci aktardı.

Gürel, Köylüoğlu'nun şunları söylediğini ifade etti:

· CHP ile geliştirdiğimiz ittifak modeli yerel seçimlerde sonuca ulaştı. Şimdi daha kapsamlı bir ittifakla tek adam rejimini değiştirmek istiyoruz.

Genel Başkanımız Meral Akşener’in ‘son gücünüze kadar Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için çalışın’ talimatı doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

· Ancak yaptığımız bilimsel çalışmalar ile geçtiğimiz hafta sonu üyelerimiz arasında yapılan temayül yoklaması çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz sonuçlar gösteriyor ki seçmenimizin yüzde 40’ında Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı çerçevesinde bazı çekinceler var.

· Bu çekinceleri gidermek için bizler sahada elimizden geleni yapıyoruz. Lakin ‘Partimiz bu yönetimin neresinde olacak’ sorusu özellikle çekincesi olan seçmenin ana endişesi.

· Burada iktidarın Millet İttifakı’nın seçimi kazanması halinde devletin üniter yapısıyla ilgili asılsız iddialarını çürütmek için tabanımızdaki ve pek çok seçmendeki beklenti Genel Başkanımız’ın geçmişteki İçişleri Bakanlığı tecrübesi ve eğitimci kimliğinden faydalanılması.

· Bir takım çekinceleri olan seçmenlerimizin ve milletin sesi İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı gibi bir takım iddiaların odağındaki bakanlıkların İYİ Parti tarafından yönetilmesi olduğuna yönelik tespitlerimiz var.

· Elbette liderlerin takdirleri sonucu belirleyecek olsa da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının firesiz bir şekilde desteklenebilmesi için bu beklentinin gerçekleşmesinin mühim olduğunu düşünüyorum.

Etiketler
TV100 Ankara İçişleri Bakanlığı İYİ Parti