Bakan Uraloğlu Güzel Haberi Duyurdu: 6 Saatlik Ankara-Samsun Yolu 2 Saate Düşecek! İşte Son Durum

O Bölgede yaşayan vatandaşlara artık rahat bir nefes alacak. Ulaşım derdine son. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Demir Yolu Projesi’nin Delice-Çorum etabındaki kazı çalışmalarında yüzde 30 ilerleme sağlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, projedeki son gelişmeleri aktarırken, atılan adımla birlikte 6 saatlik yol çilesi 2 saate düşmüş olacak.

Bakan Uraloğlu Güzel Haberi Duyurdu: 6 Saatlik Ankara-Samsun Yolu 2 Saate Düşecek! İşte Son Durum
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayacak olan dev projede gelişmeler peş peşe yaşanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 293 kilometre uzunluğundaki projenin Delice-Çorum kısmının 120 kilometreyi oluşturduğunu ve hattın saatte 200 kilometre hızla çalışacak şekilde planlandığını söyledi. Çalışmalar tüm hızıyla sürerken bölge halkı heyecanlı bekleyişine devam ediyor.

Bakan Uraloğlu Güzel Haberi Duyurdu: 6 Saatlik Ankara-Samsun Yolu 2 Saate Düşecek! İşte Son Durum - Resim : 1
Dev proje tam gaz sürüyor

YÜZDE 30’U TAMAMLANDI! 2 BİN 500 ÇALIŞAN SAHADA

Bakan Uraloğlu, 14 Haziran'da temeli atılan ve TCDD Genel Müdürlüğünce yürütülen projede çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz devam ettiğini belirterek, "Sahada 2 bin 500'e yakın personelimiz ve yaklaşık 1000 iş makinemiz görev yapıyor. 32 yarma imalatında, 3 köprü, 5 tünel ve zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Delice-Çorum etabı kapsamındaki kazı çalışmalarında yüzde 30 ilerleme sağladık." ifadesini kullandı.

Bakan Uraloğlu Güzel Haberi Duyurdu: 6 Saatlik Ankara-Samsun Yolu 2 Saate Düşecek! İşte Son Durum - Resim : 2
2 bin 500 çalışan sahada

6 SAATLİK YOL 2 SAATE DÜŞECEK

Projenin tamamlanmasıyla bölgenin ulaşım altyapısının güçleneceğini ve lojistik kapasitesinin artacağını bildiren Uraloğlu, Ankara-Çorum ulaşım süresinin 3 saatten 1 saat 15 dakikaya, Ankara-Samsun ulaşım süresinin de 6 saatten 2 saat 20 dakikaya düşeceğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu Güzel Haberi Duyurdu: 6 Saatlik Ankara-Samsun Yolu 2 Saate Düşecek! İşte Son Durum - Resim : 3

SAMSUN LİMANI ORTA KORİDOR’A BAĞLANACAK

Hızlı tren hattının yalnızca İç Anadolu ile Karadeniz’i birbirine bağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda uluslararası lojistik entegrasyona katkı sağlayacağını belirten Uraloğlu, şunları söyledi:

“Bu projeyle Samsun Limanı’nı Orta Koridor’a bağlıyoruz ve Karadeniz’in uluslararası ticaret ağlarına entegrasyonunu güçlendiriyoruz. İleride hayata geçirilecek Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon-Rize-Artvin-Sarp demir yolu hattıyla birleştiğinde, Türkiye’nin kuzey-güney ve doğu-batı koridorlarını birbirine bağlayan stratejik bir lojistik hat ortaya çıkacak. Hem ekonomik canlılık hem de bölgesel kalkınma sağlayacak projede çalışmalar planlanan takvime uygun şekilde devam ediyor.”

Kaynak: AA

Etiketler
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Hızlı tren